MHP lideri Devlet Bahçeli görüşmede, terörle mücadele ile ilgili şu 8 maddeyi önerdi:

- Terörle mücadele, teröristle mücadele değildir. Zaman ve mekân üstü, tarihsel perspektiften beslenen yüksel akıl ve algı gerektirmekte. “Terörizmle mücadele vizyonu” geliştirilmelidir.

- İkinci aşamada, “Terörle mücadele konsepti” oluşturulmalıdır. - Bütün milli güç unsurlarına sorumluluk sefeber eden “terörle mücadele stratejisi” ortaya konulmalı.

- Başta hükümet olmak üzere, ülkemizdeki resmi veya gayriresmi, özel veya tüzel bütün unsurlara görev yükleyen “terörle mücadele siyaseti” oluşturulmalı.

- Terör üzerindeki ortak iradenin ve yükümlülüklerin belirlenmesi ve toplumun kazanılması için “terörle mücadele kitle kazanma programı” devreye sokulmalı.

- Sorunun içten ve dıştan alabileceği bütün desteklerin kesilmesini sağlayacak kadar kapsamlı “diplomatik mücadele eylem planı” hazırlanmalı.

- Teröristin mücadele şekil ve yöntemlerinin değişmesi sürecinde ön alarak, ilgili güvenlik kuvvetlerini yeni şart ve durumlarla uyumlu olarak eğitecek, donatacak ve yönetecek “teröristle mücadele taktik eğitim ve icra programı” uygulanmalı.

- Yabancı ülkeleri teröriste destek vermekle suçlarken, hükümetin aynı mihraklarla yaptığı müzakerelerin kendi söylemlerimizi yalanlamıyor olması şarttır.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr