Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, kurultayı “çirkeflik ve pervasızlık” olarak niteledi. Muhaliflere “Vay zavallılar vay; bu kadar mı küçüldünüz, bu kadar mı şuur kaybına uğradınız?” diye seslenen Bahçeli, şöyle devam etti:

“Hadi diyelim, kurultay yaptınız. Hadi bunu kabul ettik sayalım. Peki, yargı kararına göre tek maddelik tüzük değişikliği gündemiyle toplanması gereken bir kurultayda, hiç kimsenin haberi olmadan 13 maddeyi hangi ara değiştirdiniz? MYK ile genel başkan yetkilerini nasıl tırpanladınız? Açılması usulen mümkün olmayan kurultay açıldı, saatlerce delege sayımı yapıldı, gecikmeyle divan seçildi ve tüzük maddeleri değiştirilmiş oldu. Turist Ömer olsa hızınıza yetişemezdi.”

Ankara 13. Noterliği’nin “bir gün sonra zorlaya zorlaya 656 delegenin salonda hazır bulunduğunu açıkladığını” söyleyen Bahçeli, “Ne var ki, hiçbir vicdan sahibi çıkıp da, tüzük hükümlerinde yapılacak bir değişiklik için Dernekler Kanunu’yla, Türk Medeni Kanunu’nun 78 ve 81’nci maddeleri kapsamında, toplam delege sayısının üçte iki çoğunluğunun aranacağını söyleyememiştir” dedi.

“MHP’nin toplam delege sayısının 3’te 2 çoğunluğunun 809 olduğunu” belirten Bahçeli, kurultayda “karar yeter sayısı ile toplantı yeter sayısının birbirine karıştırıldığını” vurgulayarak, “Akyurt, Ankara il merkezi olmamasına rağmen, kurultay mekânı olarak bu ilçenin seçilmesi yasadışı olmayacak mıdır? Yarın birileri Diyarbakır’da parti kurultayı yapmaya kalkarsa ne olacak” diye sordu.

Kahraman yaparsınız

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bahçeli, tüzük değişiklikleri ile ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan bir iptal beklenip beklenmeyeceği sorusu üzerine Bahçeli, “Sürprizlerimiz olacak bekleyin biraz” yanıtını verdi. Bahçeli, muhaliflerle ilgili disiplin süreci yaşanıp yaşanmayacağı sorusu üzerine de “Kongrelerin karambolde yapıldığı bir yerde ihraç talebiyle birisini göndersek ertesi gün onu kahraman yaparsınız, milletin başına bela edersiniz. Onun için o aklımda duruyor gereği ne zaman gerekiyorsa o zaman yapılacaktır” dedi. Bahçeli, kongrede aday olacağını belirtti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr