MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satır başları: 

Türk milleti iradesini göstermiş, yeni bir dönemin kapısını aralamıştır. Demokrasi hayatımızda bir milat, siyasi tarihimizde bir dönüm noktasıdır. Milliyetçi Hareket başladığı bir işi yarım bırakmamış, verdiği sözün altında kalmamıştır. Bu ülke için ettiğimiz yeminler tutulmuştur. Bizde hile arayan 16 Nisan'da hüsrana uğramıştır. Bu gelişme azımsanamayacak küçümsenemeyecek bir başarıdır. Türkiye'nin ayağındaki prangalar sökülüp atılmış, milli ve tarihi haklarımıza onay verilmiştir. İstikbalimizin önündeki prüzler kaldırılmıştır.

"HDP DAĞILDI, CHP BALTAYI TAŞA VURDU"

16 Nisan'ın kazanan veya kaybedenleri bellidir ve ortadadır. Kazanan Türk milletidir. Hayır veya evet diyen tüm vatandaşlarımızdır. Kazanan Türkiye, kazançlı çıkan bayraktır, devlettir. Kaybedenler kulübü ise oldukça kalabalık ve karmaşıktır. 16 Nisan'da FETÖ yerlebir olmuştur. PKK, hapı yutmuş sonu görünmüştür. HDP dağılmış, CHP ise baltayı taşa vurmuştur.

18 maddeden ibaret anayasada değişiklik yapılmasına yönelik kanun teklfine yönelik ilk oylama 9 Ocak 2017'den 15 Ocak'a kadar sürmüştür. İkinci tur ise 17 Ocak-21 Ocak tarihleri arasında yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanı, kabul edilen anayasa değişikliklerini 10 Şubat'ta onaylamış ve değişiklikler millete sunulması için 11 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Türkiye pazar günü sandık başına gidip onay vermiş ve bu bahsi açılmamak üzere kapatmıştır. Sistem tartışmaları tedavülden kalkmıştır. 16 Nisan'da anayasa değişiklikleriyle ilgili milletimizin görüşüne müracaat edilmiştir. 16 Nisan'ı hazmedemeyenler, karanlık çevrelerdir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr