Kurultay sürecinde AKP’nin MHP Genel Merkezi’ne destek verdiği yönündeki yorumlara tepki gösteren MHP lideri Devlet Bahçeli, milletvekili dokunulmazlıklarıyla ilgili olarak “Oylamada MHP’den fire çıkması durumunda, fire veren milletvekilinin partiyle bir bağı kalmamış olacağını” söyledi. Bahçeli, geçen cumartesi günü Osmaniye’ye gerçekleştirdiği ziyaret sonrası kendisini izleyen bir grup gazetecinin siyasetteki gelişmeler üzerine soruları yanıtladı:

‘Ön alıştırma’

Partili cumhurbaşkanlığı tabiri yanlış bir tabirdir. Eğer buna bir anlam yüklemek istiyorsanız, Başkanlık sistemine geçiş sürecinde Recep Tayyip Erdoğan Bey’in başkan olması için bir ön alıştırmadır. Yoksa partili bir cumhurbaşkanı olur mu?

‘Vay halimize’

Sümeyye Erdoğan’ın düğünü) Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı sosyal sorunları, terörü, her gün evlerimize gelen şehitlerin acılarını dikkate aldığımızda biraz daha mütevazı bir düğünle yuva kurmuş olsalardı toplum daha rahat olurdu. Türkiye bu düğünü tartışacaksa, bu başkanlık sisteminin önüne geçtiği takdirde vay halimize.

Dokunulmazlık

(İktidarın genel merkeze muhalefetin karşısında destek veriyor iddiaları) Böyle bir yardımı hiç görmedik. Göreceğimizi de zannetmiyorum.

Dokunulmazlık

MHP dokunulmazlığın kaldırılması konusunda kararlıdır. MHP’nin bünyesinde bulunan arkadaşlarımızın hiçbiri dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda farklı bir düşünceyi temsil edemezler, etmezler.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr