MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Akıncılar Üssü İddianamesi’nde yer alan, darbenin bir numaralı sanıklarından Adil Öksüz’ün, darbeden hemen sonra ABD Başkonsolosluğu tarafından aranmasının “FETÖ artı ABD gibi gözükeceğini” belirterek, “ilişki ağının sabitleşmesi durumunda bunun hukuki sonuçlarına doğru götürülmesi gerektiğini” söyledi.

Bahçeli, Sakarya mitingi sonrası, bazı basın mensuplarının sorularına şu yanıtları verdi:

FETÖ artı ABD gözükür (Öksüz’e ABD Konsolosluğu’ndan açılan telefon üzerine): ABD’nin veya ona bağlı olarak İstanbul Başkonsolosluğu’nun bu gibi işlerle ilişkisi sabitleşirse FETÖ artı ABD gözükür. Türkiye’nin daha büyük, daha net tavır almasına sebebiyet verebilir.

İlişkiler gözden geçirilmeli (Halk Bankası yetkilisinin ABD’de tutuklanması): İki ülke arasındaki münasebetler açısından zedeleyici olmuştur. ABD’nin bu konuyu açıklaması lazım.

Abdullah Gül mesajı: Parti içerisinde, 2007 yılında, 367 tıkacı sebebiyle sonuçlanmayan Cumhurbaşkanlığı seçimini sonuçlandırmak için bir erken seçim olmuştur. Bu erken seçim sırasında Cumhurbaşkanı adayı olarak AKP’nin göstermiş olduğu Gül’de herhangi bir değişiklik yapılmamak suretiyle, 367 krizini aşabilmek açısından bir faaliyet başlatılmıştır. Şimdi Başbakan Yıldırım’dır. AKP, anayasa değişikliğinin gerçekleşmesi için çaba gösterirken, 2007 yılındaki benzer bir davranışı ortaya koymak açısından Gül’ü davet etmişse, iki sebepten ötürü Gül’ün orada olması lazımdır. Birincisi Kayserili olmasından, ikincisi de kendisinin Cumhurbaşkanlığı devamında erken seçim sonrasındaki kararlılığın Kayseri’de gösterilmesinden. Bu nezaketi taşımaları gerekir.

Hedef Kılıçdaroğlu

Öte yandan Bahçeli Ordu’da düzenlediği mitingde de Kılıçdaroğlu’nu bu kez MHP’li muhalifler üzerinden eleştirerek, “Çürük tahtada geziyor, suya yazı yazıyor, Türkiye muhalifleriyle al gülüm ver gülüm içinde. MHP’den kopup giden siyasi düşkünlerden medet umuyor, onları kukla gibi oynatıyor” tepkisini gösterdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr