Ramazan'ın bitimine 1 gün kala Irak'ın başkenti Bağdat'ta iki farklı bölgede günün ilk saatlerinde bombalar patladı. Yüzden fazla kişinin yaralandığı saldırılarda ölü sayısı 165’e yükseldi. İlk saldırıyı IŞİD üstlendi.

İlk saldırı Bağdat'ın merkezindeki Karada mahallesinde meydana geldi. Bomba yüklü bir aracın infilak ettirildiği patlamada 78 kişi öldü, 160 kişi yaralandı.

​SITE İstihbarat Grubu'na göre IŞİD bağlantılı Twitter hesaplarında Karada saldırısı üstlenildi ve Şiilerin hedef alındığı öne sürüldü.

Karada'nın hemen ardından Bağdat'ın doğusunda meydana gelen saldırıda da 5 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı.

INA Haber Ajansı, saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 165’e yükseldiğini duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan saldırıya kınama

Dışişleri Bakanlığı, Bağdat'ta gerçekleştirilen terör saldırısını kınayarak, 'Türkiye bu zor günlerinde dost ve kardeş Irak'la dayanışma içinde olmayı sürdürecektir' açıklamasında bulundu.

Irak halkına başsağlığı dilenen açıklamada şu satırlara yer verildi: "Irak'ın başkenti Bağdat'ta dün (2 Temmuz) akşam saatlerinde düzenlenen bombalı saldırılarda ilk belirlemelere göre yaklaşık 80 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yaralandığı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur terör eylemini şiddetle kınıyor, saldırıda hayatlarını kaybeden Iraklı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, Irak halkına sabır, metanet ve başsağlığı diliyoruz. Türkiye bu zor günlerinde dost ve kardeş Irak'la dayanışma içinde olmayı sürdürecektir."

Bağdat'ta pazar yerini kana bulayan intihar saldırısı 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr