Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir sebze pazarında bomba yüklü araçla gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu 12 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi yaralandı

Bağdat operasyonlar komutanlığı tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Cemile hal çarşısı girişinde nöbet tutan askerler şüphelendikleri bir aracı durdurmak istedi. Aracı kullanan intihar eylemcisi dur ihtarına uymadı ve askerler ona ateş etmeye başladı. Eylemci kullandığı bombalı aracı havaya uçurdu, saldırıda 12 kişi hayatını kaybederken 30'dan fazla kişi yaralandı.

Sosyal paylaşım sitelerinde patlama sonrası paylaşılan görüntülere göre patlama çok sayıda iş yeri ile araçları hurdaya çevirmiş, ankaz altında kalan vatandaşların kurtarma çabalarıda yer almaktadır.

İKİNCİ SALDIRI

İlerleyen saatlerde ise Bağdat’ın bir diğer Şii mahallesi olan Belediye’deki pazaryerinde canlı bomba saldırısı düzenlendi. En az 6 kişi öldü, 16 kişi yaralandı. Irak’ın ikinci büyük kenti Musul’u IŞİD’den kurtarmak için ilerleyen Irak ordusu ve müttefikleri ise Dicle’nin doğu kıyısına ulaştı.

TÜRKİYE'DEN KINAMA

Bağdat'ta düzenlenen ilk saldırının ardından Türk Dışişleri Bakanlığından açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Irak'ın başkenti Bağdat'ta bu sabah düzenlenen ve birçok kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısını en kuvvetli ifadelerle kınıyoruz. Saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, Irak halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer aldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr