Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 24 Ocak tarihinde gece 03.00 sıralarında üniversite öğrencisi olan E.F.B.'nin Kadıköy'den Bostancı dolmuşlarına binerek sahil yolundaki halı saha civarında inip yalnız olarak Levent Sokak'a girdiği anlatıldı.

Bu sırada Cengiz A.'nın genç kızı takip edip elindeki çakı bıçağı ile kolundan tutarak "Korkma bir şey yapmayacağım" dediği belirtilen iddianamede, E.F.B.'nin tepki vermesi ve karşı çıkması üzerine "Sesini çıkarma" diyerek bir apartmanın arka bahçesine götürerek genç kıza kaç yaşında olduğunu sorduğu ifade edildi.

E.F.B.'nin kendini kurtarmak için 16 yaşında olduğunu söylediği anlatılan iddianamede şüphelinin tehditte bulunarak genç kıza tecavüz ettiği anlatıldı.

"SENİ DELİK DEŞİK EDERİM" DEDİ

Saldırının ardından E.F.B.'den para isteyen Cengiz A.'nın parasının olmadığını söyleyen genç kıza "Eğer bulursam seni delik deşik ederim" dediği belirtilen iddianamede, korkan kızın şüpheliye 65 lirasını verdiği ifade edildi. E.F.B.'nin cep telefonu da gasp suretiyle aldığı belirtilen Cengiz A.'nın "Gel arabaya gidiyoruz" dediği, genç kızın yalvarması üzerine evinin önüne bıraktığı ifade edildi.

33 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

Kamera kayıtları, genetik moleküler inceleme raporu gibi delillerin var olduğunu belirten savcılık Cengiz A.'nın "Cinsel saldırı" ve "Nitelikli gasp" suçlarını işlediğini belirtti. Her iki suçtan toplamda 10 yıldan 33 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlayan savcılık iddianameyi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr