Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde şehit olan 2 özel harekât polisi ve bir asker için Van Jandarma Filo Komutanlığı’nda tören düzenlendi.

Törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, 6’ncı Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, kurum amirleri, askerler ve polisler katıldı. İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın dua okumasının ardından bir süre omuzlarda taşınan şehitlerin tabutları uçağa koyuldu. Şehit özel harekât polisleri Yasin Boran ve Murat Yatarkalkmaz’ın cenazeleri Ankara’ya, Uzman Çavuş Muammer Faruk Salgar’ın cenazesi ise Elazığ’a gönderildi.

 

‘Yok böyle dünya’

Yüksekova’da PKK’liler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan özel harekât komiser yardımcısı Kubilay Er (25) memleketi Amasya’nın Merzifon ilçesinde toprağa verildi. Şehidin emekli polis olan babası Hüseyin Er, “Bu oyunu oynayanların Allah oyununu bozsun. Bozsun Yarabbi. Ben bir şey demiyorum. Sen şucusun, bucusun. Doğu’ya gideceksin. Solcusun, ülkücüsün, Alperensin... Yok böyle bir şey, yok böyle dünya. Kurban olduğum Allah hesaplarını başlarına geçirsin” diye isyan etti. Şehit polis Kubilay Er, öğle namazının ardından Merzifon Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören ile Merzifon Şehitliği’nde sonsuzluğa uğurlandı.

 

Kızıyla törene geldi

Kayseri’den geçici görevli olarak gittiği Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlerin bir eve döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Raşit Atcı’nın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş’ta 5 kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin babası, Ahmet Atcı ise törene asker parkasıyla katıldı. Şehidin sinir krizi geçiren annesi Rabia Atcı’ya sağlık görevlileri tarafından müdahale edilirken, eşi Ebru Atcı kucağındaki 13 aylık kızı Rabia Begüm ile şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun önündeki fotoğrafı okşayan Ebru Atcı uzun süre gözyaşı döktü. Kayseri 1. Komando Tugayı’nda görevli 1 yıllık uzman çavuş olduğu öğrenilen şehit Raşit Atcı’nın en son 1 hafta önce memleketi Kahramanmaraş’a izne geldiği ve geçici görevle Nusaybin’e gittiği öğrenildi. Şehidin cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Bulutoğlu Mahallesi’nde toprağa verildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr