Yol kontrolü sırasında polisin 'dur' ihtarına uymayan sürücü, kaçarken 4 araca çarpıp maddi hasara neden oldu. Kovalamaca sonucu durudurulan otomobildeki 4 kişi gözaltına alınırken, sürücüye 4 bin lira idari para cezası kesildi. Gençler, polisteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
Ehliyeti bulunmayan 18 yaşındaki A.E., babasına ait 06 V 6184 plakalı otomobili dün iddiaya göre izinsiz olarak aldı. Arkadaşı A.K. ile birlikte pikniğe gitti. Otomobile kız arkadaşları Ç.T. ve K.T.'yi de alan gençler, birlikte Yalancıboğaz Mevkisi'nde gün boyu denize girdikten sonra dönüş için yola koyuldu.


Marmaris'e dönüş yolunda uygulama yapah polisin 'dur' ihtarına uymayan ehliyetsiz sürücü A.E., kaçmaya başladı. Bunun üzerine polis otomobilin peşine düştü. Telsiz anonslarıyla polis ilçe giriş ve çıkışlarını trafiğe kapatıp, önlem aldı. Peşinde polisi gören ve kaçarken 4 araca çarpan A.E., bir ara Aksaz Deniz Üs Komutanlığı istikametine yöneldi.


ASKERİYEYE YÖNELDİ


Askeri yetkilileri arayan polis, şüpheli bir aracın Deniz Üs Komutanlığı' nizamiye girişine doğru ilerlediğini bildirdi. Üssün ana kapısında önlem alan askerler, A kapısına doğru ilerleyen otomobile 'dur' ihtarında bulundu. Karşısında askerleri gören A.E., nizamiye kapısından U dönüşü yapıp, geldiği yöne doğru kaçmayı sürdüdü. Polis ekipleri, otomobilin kaçış yönünde yola barikat kurup tamamen kapattı. Bunun üzerine Netsel Marina Kavşağı'nda durdurdu. İçindeki A.E. ile biri erkek 3 arkadaşı gözaltına alındı. Yaşları 17 ile 18 arasındaki dört genç, polis merkezine götürüldü. Otomobil sürücüsü A.E.'ye ehliyetsiz araç kullanmak ve polisin 'dur' ihtarına uymamaktan 4 bin lira idari para cezası kesildi. Şüpheliler, polisteki işlemlerinin ardından savcının talimatı ile serbest bırakıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr