Mustafakemalpaşa İlçesi’ne bağlı Tatkavaklı Mahallesi’nde babasıyla birlikte yaşayan ve şizofreni hastası olduğu bildirilen Mustafa Umutlu, geçen Şubat ayında evlerinin bahçesinde uzun süre havlamasından rahatsız olduğu köpeğini, baltayla vurarak telef etti. Bu sırada baba Lütfü Umutlu, köpeğe vururken gördüğü oğlu ile tartıştı. 3 çocuğu bulunan babasını zorla eve sokan Mustafa Umutlu onu da baltayla vurarak öldürdü. Gelen polislere direnen Mustafa Umutlu, biber gazı sıkılıp etkisiz hale getirildikten sonra gözaltına alınıp tutuklandı.

ANNESİ ŞİKAYETÇİ OLMADI

Hakkında, Bursa 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Yakın akrabayı öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Mustafa Umutlu, verdiği çelişkili ifadesinde babasının ölmediğini yaşadığını söyledi. Annesi Meliha Umutlu'nun, rahatsızlığı nedeniyle kendisinden şikayetçi olmadığı Mustafa Umutlu, akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

İYİLEŞENE KADAR TEDAVİ GÖRECEK

Mustafa Umutlu''nun karar aşamasına gelen yargılamasına devam edildi. Mahkeme heyeti Mustafa Umutlu'ya, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen şizofren hastası olması nedeniyle cezai ehliyetinin olmadığını içeren rapor doğrultusunda ceza vermedi. Mahkeme, Umutlu'nun tam teşekküllü bir hastanede iyileşene kadar tedavi olmasına karar verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr