Nijerya’da Boko Haram’ın intihar bombacısı yaptığı, ancak saldırıdan dakikalar önce intihar yeleğini çıkarıp kaçan bir genç kız, yaşadıklarını anlattı. Genç kızın yanındaki iki kişinin Dikva mülteci kampına saldırıyı gerçekleştirdiği ve 58 kişiyi öldürdüğü belirtilirken, genç kız ilerleyen saatlerde güvenlik güçleri tarafından bulunmuş.

Associated Press’in haberine göre, genç kızı sorgulayan Modu Avami, kızın yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattığını belirtti ve “İnsanları öldüreceğini bildiği için korktuğunu söyledi. Ancak bunun yanı sıra, onu kampa getiren adamların emirlerine karşı gelmekten de korkuyordu” dedi. Aylar boyu esir tutulan genç kızın, saldırı düzenlemesinin istendiği mülteci kampında babasının olduğunu bildiği ve bu nedenle intihar yeleğini çıkardığı aktarıldı.

Yanındakileri de intihar eylemini gerçekleştirmekten vazgeçirmeye çalıştığını, ancak başaramadığını söyleyen genç kız, güvenlik güçlerine Boko Haram’ın planladığı diğer bombalı saldırılar hakkında da bilgi verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr