Akşener’e civar illerdeki kapatılan parti teşkilatlarının üyelerinin de destek verdiği ve “Demir Leydi” benzetmesi yapmaları dikkat çekerken Akşener, “Babaannelikten vazgeçtim, ya başbakan olacağım, ya başbakan olacağım. Biz, Türkiye’yi yönetmeye yürüyoruz” dedi. Akşener, önceki gün Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Ümit Özdağ’ın istifasını da “önemli bir tavır” olarak nitelendirdi.

Akşener, Denizli EGS Konferans Salonu’nda konuşma yapmak üzere kürsüye çıktığında, “Hoşgeldin Demir Leydi” sloganları ile karşılandı. MHP’nin 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde Uşak’tan birinci sıra adayı olarak gösterdiği eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ile MHP MYK üyesi Mustafa Erdem’in de Akşener’e destek vermek üzere Denizli’ye gelmesi dikkat çekti.

 

Akşener, “Hani dedim ya daha önce, ya başbakan olacağım, ya da babaanne diye.. Baktım bizimkilerin bir kısmı şu babaanne olacağım işine çok takıldı, en çok da havuz medyası. Eee, onları sevindireceğime, birbirimizi sevindirelim” diye konuştu.

sevindirelim” diye konuştu. Kendisine lakap taka taka “topuklu efe” dediklerini kaydeden Akşener, ülkücülerin kadınına bile “efe” denildiğini kaydetti. Ülkücülerin 11.9’u kabul etmediği için yola çıktıklarını kaydeden Akşener, “Biz o kongreyi Allahın izniyle, inşallah ikmal edeceğiz” diyerek, imza toplama aşamasında tek tek insanlarla konuştuğunu anlattı. Delegelerin imza toplama aşamasında “Demokrasiyi partide sağlayacak mısınız” diye sorduğunu anlatan Akşener, tam anlamıyla parti içi demokrasi getireceğini, genel başkan olması durumunda milletvekillerinin önseçimle belirleneceğini ifade etti.

Azarlamak yok...

Teşkilatların kendisine “Biz azarlanmak istemiyoruz” dediğini de aktaran Akşener, “Teşkilatların raporlarını mutlaka dikkate alacaklarını” ifade etti. Bahçeli’nin “hayır”larının da il başkanlarına sorulduğunu, il ve ilçe başkanlarının kendisine anlattıklarını söyleyen Akşener, “Meral Hanım, bu hayır mıdır, nedir, bizim tutumumuz ne olacaktır konusunda, bize gelip, bizi adam yerine koyup, şu nedenle şu sözleri söyledik demediler. Onun için sahada kafamız karışık. O nedenle ne söyleyeceğimizi bilemedik. Bu ayıptır, günahtır. Seçimden seçime kimdir nedir öğren, ondan sonra adını unut. O zaman böyle oluyor işte” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr