Bursa'da , Çekirge Devlet Hastanesi'nde hemşire olan eski eşi Fatma Yılmaz'ın birlikte yaşadığı 46 yaşındaki Muammer Kılıç ve oğlu 18 yaşındaki Muhammet Enez Kılıç'ı tabancayla vurarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan 42 yaşındaki İbrahim Güzelgöz'ün yargılanmasına devam edildi. Cumhuriyet savcısı, Güzelgöz'ün iki kez ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Merkez Osmangazi İlçesi'nde geçen yıl 21 Ekim gecesi, Karabük'e tayin olan ambulans sürücüsü İbrahim Güzelgöz, iddiaya göre, eski eşi Fatma Yılmaz'ın evlilik hazırlığı yaptığı Muhammer Kılıç ile oğlu Muhammet Enez Kılıç'ı, konuşmak için Fatma Yılmaz'ın hemşire olarak görev yaptığı Çekirge Devlet Hastanesi'nin acil servisinin önüne çağırdı. Güzelgöz burada, tartıştığı baba ve oğlunu tabancayla kurşun yağmuruna tuttu. Baba- oğlun yaşamını yitirdiği olay sonrası silahı yere bırakarak hastane polisine teslim olan Güzelgöz, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hakkında Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan İbrahim Güzelgöz'ün yargılanmasına devam edildi. Daha önce verdiği savunmasında, ağlayarak, "Hakim bey vicdan azabı çekiyorum. Ben onları tasarlayarak öldürmedim. O gün muayene olmak için Çekirge Devlet Hastanesi'ne geldim. Çıkışta Muammer Kılıç ve oğlu Muhammet Enez ile karşılaşınca olanlar oldu" demişti.
Yapılan son duruşmada İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi'nin ve 4’üncü Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun, İbrahim Güzelgöz'ün akli dengesinin yerinde olduğunu içeren raporların okunmasından sonra Cumhuriyet Savcısı Yusuf Kemal Öztemel, mütalaasını verdi.
Sanığın olay günü Fatma Yılmaz ile hastanede görüştüğü aynı günün akşamı Yılmaz'ı evinden aradığını belirterek, "İbrahim Güzelgöz'ün telefonuna Muammer Kılıç baktı. Bir süre konuştuktan sonra Muammer İbrahim ile buluşmak üzere Çekirge Devlet Hastanesi'nin önüne gitti. Oğlu da babasıyla geldi. İbrahim Güzelgöz, yanına gelip, kolundan tutarak 'Az gel bakalım' diyerek, Muammer Kılıç ve oğluna tabanca ile ateş etti. Sonra ikinci şarjörü takıp yine ateş etti. Bu nedenle iki kez ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyetinin son sözünü sorduğu İbrahim Güzelgöz, "Diyeceğim çok şey var ama anlatamıyorum. Böyle bir olay ilk kez başıma geldi" dedi. Duruşma, karar verilmek üzere ertelendi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr