Fenerbahçe'de kazandığı kupaların ardından, geçtiğimiz sezon başına geçtiği Atiker Konyaspor'u lig üçüncüsü yaparak Avrupa Ligi'ne taşıyan Aykut Kocaman için önemli bir gelişme yaşandı.

SHAKHTAR DONETSK PEŞİNE DÜŞTÜ

Fanatik Gazetesi'nin haberine göre, Ukrayna futbolunun son 10 yılına damga vuran Shakhtar Donetsk Kulübü, Aykut Kocaman'ı yakın takibe aldı.

BRAGA VE FENERBAHÇE MAÇLARINI İZLEYECEKLER

Yeşil beyazlılar, Braga ve Fenerbahçe maçlarında da göz hapsinde olacak. Ancak ilginç olan; Shakhtar yönetiminin bu maçları izlemeleri için görevlendirdiği scoutlar Konyasporlu futbolcuları değil, teknik direktör Aykut Kocaman’ı izleyecek.

LUCESCU: KOCAMAN'A DİKKAT EDİN

Uzun yıllar bu takımda görev yapan Lucescu’nun, maç öncesi Shakhtar’a, “Türk futbolunun en önemli hocalarından biriyle karşılaşacaksınız, dikkat edin. Aykut Kocaman’ın her zaman bir sistemi ve planı vardır” diyerek uyarıda bulunduğu öğrenildi.

LUCESCU TAVSİYE EDİYOR

Shakhtar yönetimi takımın mevcut teknik adamı Paolo Fonseca’nın oyuncular üzerindeki etkisinden ve kulübün performansından memnun, ancak genç teknik adamın parlayıp yeniden Avrupa’da büyük bir takımın başına geçme ihtimalini göz önünde bulundurarak Lucescu’nun da övgüyle söz ettiği Kocaman’ı yakın takibe aldığı ifade edildi.

FENERBAHÇE DE İSTEMİŞTİ

Konyaspor’u geride kalan sezonda 3. yaparak Avrupa Ligi’nde direkt gruplara taşıyan tecrübeli teknik adamın bu arenada henüz puanı bulunmuyor. Ancak sezon başında Vitor Pereira’yla yollarını ayıran Fenerbahçe ilk olarak Aykut Kocaman’ın kapısını çalmıştı. Fatih Terim’in eleştirildiği şu günlerde milli takım yetkilililerin de kulislerde Kocaman ismini yüksek sesle konuştuğu belirtliyor.

(Fanatik)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr