Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, "Bugün Türkiye halkının gündemi olmayan sadece bir kişiyi başkanlığa taşıyan teklifi kabul etmiyoruz. Bu suça ortak olmayacağız. Eş genel başkanlarımıza ve milletvekillerimizin oy hakkı gasp edildiği için hiçbir aşamada oy kullanmayacağımızı ifade etmek isterim" dedi.

Kerestecioğlu'nun bu açıklamasından sonra kararın tüm HDP'li milletvekillerinin kararı olduğu açıklaması ise HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen'den geldi.

Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Ayhan Bilgen "Milletvekillerimizin haksız biçimde tutuklanıp görevlerini yapmalarının engellendiği ortamda gayrimeşru paket için oy kullanmayacağız" ifadelerini kullandı.

Bilgen, "Meclis'teki oylamada sadece evet oylarının sayısı önemlidir. 330 çıkarsa geçer, çıkmazsa geçmez. Mecliste oy kullanmamanın referanduma yönelik boykot iddiasıyla ile hiçbir ilgisi yoktur. Referandumda sandığa gitmemek katılım düştüğü için evete hizmet edebilir çünkü yüzde 50'yi geçmesi esas. Mecliste oran değil 330 oy çıkması esas" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr