Hollanda’nın Amsterdam kentinde toplanan Avrupa Polis Teşkilatı (Europol), Avrupa’nın IŞİD’in saldırı tehdidi altında olduğunu vurguladı.

Teşkilat direktörü Rob Wainwright, Avrupa’da en büyük risk altındaki ülkenin Fransa olduğunu söyleyerek, “IŞİD özellikle ‘Bombay tipi saldırılar‘ gerçekleştirebilir” dedi.

26 ve 29 Kasım 2008 tarihlerinde Hindistan’ın en büyük şehri Bombay’a Pakistan’dan deniz yoluyla sızan cihatçı saldırganlar, şehrin 10 ayrı noktasında düzenledikleri intihar eylemleriyle 173 kişiyi öldürmüştü.

IŞİD, ‘dış eylemler komutanlığı’ kurdu

Saldırıların yarattığı büyük etki nedeniyle öncelikle sivilleri hedef alabileceğini vurgulayan Wainwright, IŞİD’in ‘dış eylemler komutanlığı‘ kurduğunu ve bu militanların uluslararası alanda ‘özel kuvvetler tarzı saldırılar‘ için eğitildiğini söyledi.

Europol’un raporunda IŞİD’lilerin mülteciler arasına karışıp Avrupa’ya geldiğine dair somut bir kanıt bulunmadığı ancak tüm devletlerin mülteci akışında dikkatli olması gerektiği de ifade edildi.

Raporda 3 bin 700 Avrupalının IŞİD’e katıldığı ve bu sayının yaklaşık 5 bini bulabileceği belirtildi.

IŞİD, doğrudan Britanya’yı tehdit etmişti

IŞİD son olarak yayınladığı videoda kendisine mücadele eden ülkelerin vatandaşları için ölüm fermanı vermiş ve Britanya Başbakanı David Cameron ve Britanya halkını açık bir şekilde tehdit etmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr