Gazetemizi susturmaya yönelik operasyonun ardından başlatılan dayanışma ziyaretleri devam ediyor. Avrupa’daki Alevi örgütleri dün gazetemizi ziyaret ederek destek mesajlarını iletti.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (BK) 2. Başkanı Mehmet Ali Çankaya, BK Genel Sekreteri ve Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil, BK Genel Saymanı Fatma Binici, Avusturya Alevi Kültür Derneği Başkanı Umut Dinler, İsviçre Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Cem Bitnel ve yönetim kurulu üyesi Aziz Solmaz, Graz Pir Sultan Abdal Alevi Derneği Başkanı Mehmet Ali Demir, Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu Diplomasi Sorumlusu Süleyman Akgüç ve Avrupa Alevi Gençleri Birliği Genel Başkanı Ümit Sarı dün gazetemizin Şişli’deki merkez binasına gelerek Haber Koordinatörümüz Aykut Küçükkaya ile görüştü. İsrafil Erbil, Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırının laik Cumhuriyetin bir kurumuna yönelik saldırı olarak nitelendirdiklerini söyledi. Erbil, “Cumhuriyet’de bu tarihi süreçte önemli bir direniş sergiliyor. Avrupa’daki dostlarınız olarak yanınızdayız” dedi.

Mehmet Ali Çankaya da “Böyle bir süreçte sizlerin direncinizi kutluyoruz. Sıra Alevilere gelecek ve şimdiden önlemini almamız gerekiyor. Türkiye’deki değerleri ayrıştırmak değil, birleştirmek gerektiği için Cumhuriyet gazetesinin yanındayız” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr