KHK ile görevlerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri tüm Türkiye’deki şubeleriyle birlikte bir günlük açlık grevi başlattı.

Açlık grevine katılan şubelerden biri olan PSAKD Avcılar Şubesi’ndeki yurttaşlar PİRHA’ya konuştu.

“KHK’LAR GERİ ÇEKİLSİN, OHAL KALDIRILSIN”

PSAKD Avcılar Şube Başkanı Hüseyin Ağçal, AKP hükumetinin başarısız darbe süreciyle birlikte kendi darbelerini yaptıklarını, ilerici, aydın, solcu ve sosyalist kişilerin devletin bütün kurumlarından sürülerek açlığa ve işsizliğe mahkum edilmesine tepki olarak bu eylemi yaptıklarını belirtti. Ağçal, “Hukuksuzlukların bitmesi, kanunsuz olarak çıkartılan KHK’lerin geri alınmasını ve OHAL’in kaldırılmasını talep ediyoruz” dedi.

“İNSAN HAKLARI MÜCADELESİNE KATKI SUNACAK BİR EYLEM”

PSAKD Avcılar Şube yönetim kurulu üyesi Nilay Barkın, PSAKD’nin tüm şubeleriyle birlikte yaptıkları eylemin küçük bir katkı olduğunu söyledi. Eğitimcilerin Ankara’nın göbeğinde insan hakları mücadelesine katkı sunacak bir eylem yaptıklarını belirten Barkın, eğitimcilere bir an önce işe dönme haklarının verilmesi gerektiğini ve verilen bu emek mücadelesine Türkiye’deki tüm kesimlerin duyarlı olması gerektiğini kaydetti. Barkın, Ankara’nın göbeğinde yapılan böyle bir eylemden hükumetin haberinin olmamasının Başbakan’ın, mecliste oturan milletvekillerinin ve valinin ayıpları olduğunu vurguladı.

“DALGA DALGA YAYILIYOR”

Açlık grevinde olan Ferhat Aktaş de hükumetin Türkiye’deki muhalif kesimler üzerinde baskıyı ve terörü artırarak yaşam alanlarını yok etmeye çalıştığını belirtti. Açlık grevinin OHAL koşulları altında iki kişiyle başlayıp dalga dalga yayıldığını kaydeden Aktaş, bu mücadelenin kazanımla sonuçlanacağını düşündüklerini ifade etti.

“SESSİZ HAYKIRIŞA DESTEK OLACAĞIZ”

Yine açlık grevinde olan Rıdvan Gül ise bu direnişin ‘Hayır’ demekle başladığına dikkat çekti. Gül, KHK ve OHAL ile yaşanan tüm hukuksuzlukların halkın onurlu mücadelesini yıkmaya çalıştığını söyledi. Açlık grevinin hiçbir zaman tek başına aç kalma, tıbbi ya da hukuki bir sorun olmadığını vurgulayan Gül, açlık grevlerinin bir duruş meselesi, onur ve yaşam mücadelesi olduğunu kaydetti. Gül, “Nuriye ve Semih’in bu sessiz haykırışlarına daha güçlü destek olacağız. Onları yaşatacağız” dedi.

Açlık grevine destek veren Avcılar Gölge Kültür Merkezi üyeleri hep birlikte söyledikleri türkülerle direnişe güç kattı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr