CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Kartal Anadolu Lisesi'nin logosunda bulunan Atatürk resminin kaldırılmasını dün TBMM'ye taşıdı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Yarkadaş, "Logonun değiştirilmesinin gerekçesi nedir? Bu karar neden ve nasıl alınmıştır?'' diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Yarkadaş, bu sabah ise Kartal Anadolu Lisesi'nin Müdürü Ömer Perçin ile görüştü. Okul Müdürü Perçin, logonun kaldırılma gerekçesini soran Yarkadaş'a "Atatürklü logonun kaldırılması yanlışlıkla oldu. Biz de çok üzüldük. Logoyu bu sabah eski haliyle yeniden sitemize koyduk'' dedi.

Görüşme sonrası açıklama yapan Yarkadaş, şöyle konuştu:

"Cumhuriyetimizin kurucusu, ulu önderimiz Atatürk'ün resminin bir okulun logosundan silinmesini kabul edemezdik. Genel merkezimizden başlayan tepki, il ve ilçe örgütlerimizin tepkisiyle buluştu. Tepkilerin çığ gibi artması, Kartal halkını da harekete geçirdi. Okulun neredeyse tüm öğrencileri imza vererek eski logoya dönülmesini istedi. Laik duyarlılığı yüksek, cumhuriyete aşkla bağlı olan Kartallıların çabası ve CHP'nin konuyu gündeme taşımasıyla, Atatürklü logo eski haline kavuştu. Umarım hiç kimse bir daha Atatürk'ü silmeye, unutturmaya ve yok saymaya çalışmaz.''​

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr