CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TBMM'de 13 yıldır atanamayan ve kağıt toplayarak geçimini sağlayan 4 çocuk babası Fizik Öğretmeni Ramazan Gezer, 11 yıldır atama bekleyen Netice Demirci ve yeni mezun Tansu Kadakoğlu'yla basın toplantısı yaptı.

Atilla Sertel, bugün 30 bin öğretmenin atama sevinci yaşadığını ancak atanamayan öğretmenlerin sayısının son araştırmaya göre 300 bini bulduğunu belirtti. Türkiye'de İzlanda nüfusu kadar atanamayan öğretmen olduğunu vurgulayan Sertel, giderek bu sayının arttığını ve bu rakamın daha 400-500 bine ulaşacağını savundu.

  Malatya İnönü Üniversitesi Fizik Bölümünden mezun olduktan sonra bir buçuk yıl yüksek lisans yaptığını aktaran Ramazan Gezer'in konuşması sırasında duygulandı. Ramazan Gezer şöyle dedi: "Üniversiteyi kazanmadan önce zor şartlar altında yaşıyorduk. Babam beni okuttu. 4 yıl üniversitede okudum. Sonra bir buçuk yıl tezli yüksek lisans yaptım. Ancak atamam yapılmadı. Herhangi bir atama beklemiyorum. Kağıt topluyorum. Elimdeki işi de aldı devlet. Şu anda işsiz güçsüzüm. En azından atanamayan diğer arkadaşlarım atansın. Onun mücadelesini vereceğim."

Çöpten kağıt toplayan işçi, 10 yıldır atanamayan öğretmen çıktı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr