2016 Rio Olimpiyat Elemeleri A Milli Erkek Takımımızın aday kadrosu açıklandı.

Fenerbahçeli Ali Muhammed (Bobby Dixon) bir kez daha Milli Takım'a çağrılırken ikna edilemeyen Ersan İlyasova, kadroda yer almadı.

Ersan İlyasova'nın yeni kontrat senesinde hafif sakatlığını da düşünerek kendini riske etmek istemediğini ifade ettiği öğrenildi.

Anadolu Efes: Birkan Batuk, Cedi Osman, Doğuş Balbay, Furkan Korkmaz
Banvit: Tolga Geçim, Can Maxim Mutaf
D.Doğuş: Ender Arslan, Metin Türen, Semih Erden, Mehmet Yağmur, Oğuz Savaş
Fenerbahçe: Ali Muhammed, Melih Mahmutoğlu, Barış Hersek
Galatasaray: Hüseyin Göksenin Köksal, Sinan Güler
İBB: J. Metecan Birsen
Karşıyaka: Kenan Sipahi, Samet Geyik
New Orleans: Ömer Faruk Aşık

6 HAZİRAN'DA BİR ARAYA GELECEKLER

6 Haziran Pazartesi günü Spor Toto Basketbol Ligi finalinde mücadele eden oyunculardan yoksun bir şekilde Antalya’da toplanacak olan Ay Yıldızlı ekip burada 11 Haziran tarihine kadar ilk antrenmanlarını yapacak. Milliler, Antalya kampının ardından 13 Haziran’da İtalya’ya hareket edecek ve burada hazırlık maçları oynadıktan sonra 19 Haziran Pazar günü yurda dönecek.

21 Haziran Salı günü ikili temas mücadelesinde Filipinlerle İstanbul’da karşılaşacak olan Ay Yıldızlılar, 23 Haziran Perşembe günü de Yunanistan ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. A Milli Takım, 26 Haziran Pazar günü Yunanistan ile bu kez İstanbul’da oynayacak ve 27 Haziran Pazartesi günü Olimpiyat Oyunları Elemeleri’nde mücadele etmek için Manila’ya uçacak.

Filipinler’de son hazırlıklarını yapacak olan milliler, 1 Temmuz’da Filipinler ile hazırlık maçı oynayacak ve 5 Temmuz Salı günü de Olimpiyat Oyunları Elemeleri’ndeki ilk maçında Kanada karşısına çıkacak.

Millilerimizin Olimpiyat Oyunları Elemeleri’nde oynayacağı maçların programı şu şekilde:

5 Temmuz Salı
Türkiye – Kanada

7 Temmuz Perşembe
Senegal – Türkiye

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr