Galatasaray’ın sezon başında Hertha Berlin’den transfer ettiği Tolga Ciğerci geride kalan 6 haftada yakaladığı istatistiklerle hem teknik direktör Riekerink’in hem de Sarı-Kırmızılı camianın vazgeçilmez ismi olmayı başardı. 3 milyon Avro bonservisle 3 yıllık sözleşme imzalanan Tolga Ciğerci, geride kalan maçlarda Sarı-Kırmızılı takımdaki koşu mesafesi, isabetli pas ve ikili mücadele kazanma oranlarıyla Avrupa ligleri arasında da adından söz ettiriyor. Süper Lig’deki 6 maça 11’de başlayan ve hepsinde 90’ar dakika sahada kalan (toplam 540 dakika) Ciğerci, koşu mesafesinde Türkiye’nin 1 numarası konumunda bulunuyor. 24 yaşındaki oyuncu, Karabük maçında 12.5 km., Akhisar karşısında 11.3 km., Kayseri deplasmanında 12.1 km., Ç.Rize mücadelesinde 11.8 km., Beşiktaş derbisinde 12 km. ve Antalyaspor önünde 11.8 km.’lik (toplam 71.5 km.) koşu performansıyla hem Galatasaray’ın hem de Süper Lig’in en çok mesafe kat eden ismi olmayı başardı. Tolga Ciğerci, 6 lig karşılaşmasında yüzde 84 top kapma, yüzde 67 ikili mücadele, yüzde 50 hava topu kazanma istatistiklerine ulaştı. 6 maçta toplam 563 pas yapan Tolga Ciğerci, yüzde 90 pas isabeti sağladı. Tolga’nın 90 dakika başına pas oranı ise yüzde 90 seviyesinde.. 5 kilit pasa imza atan genç futbolcu çektiği 11 şutta kaleye 3 isabet yakaladı.

‘Sorun tam geçmedi’

Galatasaray’ın Antalyaspor’la oynadığı maçın ilk yarısında arka adalesinden sakatlanan Sneijder, Hollanda Milli Takımı’nın Belarus karşılaşması öncesi, “Konsantre oldum. Ancak bacağımdaki sorun tam olarak geçmedi. Cuma günü nasıl olacağıma bakacağım. İyi hissetmezsem sahada olmayacağım. Her geçen gün daha iyiye gidiyorum ancak son haftalarda çok oynadım. Sanırım yorgunluktan dolayı bir problem var” dedi.

Levski Sofya ile özel maç

Galatasaray, milli arada 8 Ekim Cumartesi günü saat 19.00’da Bulgaristan ekibi Levski Sofya ile Sofya’daki Georgi Asparuhov Stadı’nda hazırlık maçı oynayacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr