Harbiye Açık Hava Sahnesi’ndeydik önceki gece... Şebnem Ferah’ın konserinde “Birileri Var” şarkısı eşliğinde dev barkovizyon perdesinde şu cümleler geçiyordu: “22 yıldır dayak yiyorum”, “Barışmayı reddeden eski eşe dayak!”, “Ayrılmak istemediği için öldürmüş!”, “Beni sevmiyorsun cinayeti”...

Kadın cinayetlerine dikkat çekerek başlayan konserde Şebnem Ferah sıklıkla mikrofon ayağını var gücüyle havaya kaldırarak şarkılarına asi bir vurgu yaptı.

Sahne, daha sonra bir evin salonuna dönüştürüldü! Perdesiyle, sahne üstünden indirilen dev kristal avizelerle, koltuğuyla, halısıyla tam bir salon atmosferi oldu. Bu salona Çağ Erçağ da viyolasıyla konuk oldu.

Akustik performans

İşte bu atmosferde tabii ki akustik bir performans sergilendi. Ferah, “Değirmenler” ve “Masum Değiliz”i seslendirdikten sonra, 13-14 yaşlarında Türkçe müzik dinlemediğini ama televizyonda Nur Yoldaş’ı “Sâki” parçasını söylerken izlediğinde çok etkilendiğini söyledi. Ve Şebnem Ferah “Bıktım artık yaşamaktan son kadehte zehir sun saki / Hayat bir gemi dünya bir liman / Her limanda inen de olur binen de olur inan ki” dizelerinin olduğu “Sâki”yi kendi tarzında söyleyerek özel bir yoruma imza attı.

Ferah, Harbiye Açıkhava’da yıllardır birlikte aynı sahneyi paylaştığı Ozan Tügen (klavyeler), Metin Türkcan (gitarlar), Buket Doran (bas gitar), Aykan İlkan (davul) ve Ceren Tügen (vokal) ile sahnedeydi. Metin Türkcan’ın albümünün çıktığını duyuran Ferah, konserde sıklıkla Türkcan üzerinden “provalara gelmiyor, havalara girdi” gibi espriler yaptı.

Konserde seyircisine bol bol ıslık çaldı, onlarla bol bol konuştu, hatta ekibinin özel hayatıyla ilgili şakayla karışık bilgiler vererek müzik magazin haberleri bile sundu! Ferah, Türkçe müzik dinlemediği bir döneme dair anısını anlatırken bu “minik kibirli durum” için ekibinden bir benzetme istedi. Ekibi, “tatlı” dedi. Sonra, Şebnem Ferah konserde ara ara bize kendisinden “Tatlı bir müziksever dostunuz olarak...” diye bahsetti.

Evet, o bizim hem asi hem de tatlı bir müziksever dostumuz...

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr