MHP’de yılan hikâyesine dönen olağanüstü kurultay sürecinde bu kez muhalif isimler kendi aralarında bölündü. 4 genel başkan adayı, Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, önceki gün akşam bir araya gelerek, “15 Mayıs’ta sadece kurultayın yapılacağı Büyük Anadolu Oteli’nde basın toplantısı düzenleme” kararı aldı. Dün bu karar önce bozuldu. Akşener ve Oğan, “Kurultayı toplayacağız” derken, Aydın ve Özdağ, “Yargıtay kararı beklenmeli. Aksi halde ülkücüler karşı karşıya gelir” uyarısında bulundu. Son kez bir araya gelen muhalifler, “Devletin bariyerleri ve TOMA’larına karşı harp etmeye gitmiyoruz. Salon açılırsa kurultayı toplayacağız” kararı aldı.

MHP’de önceki gün hareketli saatler yaşanmış, yargıdan ardı ardına gelen kararlardan sonra Ankara Valiliği bir “kurultayın toplanamayacağını” açıklamıştı. 4 genel başkan adayı, önceki gün gece geç saatlerde toplandı. 4 genel başkan adayı dün sabah saatlerinde bir açıklama yaparak bugün saat 10.00’da kurultayın yapılacağı Büyük Anadolu Oteli’nde olacaklarını belirtti.

 

Suç işleyenler düşünsün

Açıklamanın ardından Genel Başkan adayı Meral Akşener’in saat 10.00’da basın açıklaması yapacağı duyuruldu. Ancak Akşener’in basın açıklamasını iptal eden Akşener yazılı açıklamanın ardından kongrenin yapılacağı Büyük Anadolu Oteli’nde gitti. Ancak yoğun güvenlik önlemleri ve TOMA’larla karşılaştı ve otele giremedi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, “Yarın (bugün) biz 4 aday, birlikte geleceğiz, delegelerimizle kongrenin yapılması için burada olacağız, ondan sonrasını suç işleyenler düşünsün” dedi.

 

Kurultay yapacağız

Sinan Oğan, bir televizyon kanalına “Biz yarın kongrenin bulunduğu adrese, çiçek bırakmaya değil, kongreyi yapmak üzere gideceğiz” açıklamasını yaptı. Ümit Özdağ ise “MHP’yi yıpratacak bir süreçte bulunmam. Bu sadece MHP’nin kurultay delegelerinin verdiği bir mücadele değildir” dedi.

 

Başkan adayları bölündü

4 aday önce sabah saatlerinde yaptıkları açıklamada, kurultayın yapılacağı bugün sadece otel önünde bir araya gelip, basın açıklaması yapacaklardı. Ancak Akşener ve Oğan’ın “Oraya gidip, kurultayı yapacağız” şeklindeki açıklamalarının ardından muhalefet cephesinde de çatlak başladı. Sinan Oğan ve Meral Akşener kurultayın yapılması yönünde diretirken, Koray Aydın ve Ümit Özdağ’ın “bu durumun ülkücülere zarar vereceği” gerekçesiyle kurultayın bugün yapılmasını doğru bulmadıkları belirtildi.

 

Akşener’e bağlandılar

Oğan, Özdağ ve Aydın; dün akşam saatlerinde tekrar bir araya geldi. Akşener’e ise telefonla bağlanıldı. Son durum değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda, sabah imzaladıkları yazılı basın açıklamasını değerlendirdi. Aydın ile Akşener arasındaki diyalogta, Aydın’ın “Kurultay her yerde yapılamaz. Bu hukuki olmaz” görüşünü savunduğu ifade edildi. Bunun üzerine 4 muhalif birden, sabah saatlerinde yaptıkları açıklamaya paralel olarak, bugün sabah saatlerinde kurultayın yapılacağı otele gelip, basın açıklaması yapıp ayrılma kararı aldı.

 

Aydın: Salon açılırsa

CNN Türk’ün sorularını yanıtlayan Koray Aydın, “Oraya gideceğiz. Yapılabilecek bir zemin bulursak, kongre yapmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Devletin bariyerleri ve TOMA’larına karşı harp etmeye gitmiyoruz. Salon açılırsa kurultayı toplayacağız” dedi.

 

Akşener: Kongrenin salonda olması gerekmiyor

MHP’de genel başkan adaylarından Meral Akşener, kongrenin yapılacağı Büyük Anadolu Oteli’nde “keşfe” gitti. Ancak yoğun güvenlik önlemleri ve TOMA’larla karşılaştı ve otele giremedi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, kongrenin toplanması için imza veren ve vermeyen delegelerin Ankara’ya gelmeye başladığını söyledi. Akşener, “Yarın bu salona birlikte geleceğiz. Kongrenin ille de salonda olması gerekmiyor. Şimdi TOMA’lar karşımızda. Diyelim ki zor kullanıldı. Ankara Valisi, Bekir Bozdağ, İcra Müdürü gibi hukuksuz iş yapanlar hakkında gereğini yapacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr