Mustafa Ahmet Tekdoğan'ın arızalanan asansörde mahsur kalarak yaklaşık 25 gün önce öldüğü bildirildi. Olay, İzmit Akçakoca Mahallesi İnönü Caddesi'ndeki 6 katlı İrem Apartmanı'nda meydana geldi.

Binanın sahibi olan, 17 Ağustos depreminde başka bir binada yaşayan ailesini kaybetmesinin ardından psikolojik sorunları olan Mustafa Ahmet Tekdoğan'dan yaklaşık bir aydır haber alınamıyordu. Binanın zemin katındaki markette çalışanlar kokuları fark ederek, polisi aradılar. Binanın giriş kapısının kapalı olması nedeniyle itfaiye ekipleri merdivenle binaya pencereden girdi. Ekipler kokunun kaynağını bulmak için tüm binayı inceledi. Bina içerisinde kimseye rastlamayan ekipler kokunun asansörden geldiğini tespit ederek asansörün kapısını açtılar.

Asansörün 5 ve 6'ıncı katlar arasında kaldığı ve içerisinde de Mustafa Ahmet Tekdoğan'ın cesedinin olduğu görüldü. Olay yerinde yapılan incelemede, Mustafa Ahmet Tekdoğan'ın arızalanan asansörde mahsur kaldığı, telefonunun olmaması nedeniyle sesini kimseye duyuramadığı, asansörde havasızlıktan öldüğü anlaşıldı. Daha önce binanın 3 katında halı mağazası olduğu, en üst katta Mustafa Ahmet Tekdoğan'ın yaşadığı, diğer katların ise uzun zamandır boş olduğu öğrenildi. Tekdoğan'ın cenazesi otopsi için Asri Mezarlık morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr