Makinelerin geri çekilmesini isteyen yöre sakinleri bölgede toplanarak bekleyişe başlarken, bölgeye Jandarma birlikleri sevk edildi.   Akarsu Köyü’nde Bulanık Deresi üzerinde yapımı planlanan Bulanık Hidroelektrik Santrali (HES) Projesi için köye daha önce iki kez sondaj makinelerini getirmeye çalışan enerji şirketi, tepkiler üzerine makineleri alarak bölgeden çekilmişti. Ancak bu sabah erken saatlerde sondaj makineleri ile köye giren enerji şirketi, HES yapımı için çalışma başlatmak istedi. Olayı haber alan yöre sakinleri de bölgede toplanarak tepki gösterdi. Ardanuç Derelerin Kardeşliği Platformu Sözcüsü Kamile Kaya’nın da aralarında bulunduğu 10 kişilik heyet, görüştükleri Ardanuç Kaymakamı Abdil Koç’tan iş makinelerinin geri çekilmesi talebine olumlu cevap alamadı. Jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı bölgede köylülerin gergin bekleyişi de sürüyor. Artvin İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Kılıç da kıse süre önce Jandarma birlikleri ile köye geldi.

'MÜLTECİ OLMAK İSTEMİYORUZ'

Konuya ilişkin açıklama yapan Ardanuç Derelerin Kardeşliği Platformu sözcüsü Kamile Kaya, hukuksal süreçin devam etmesine rağmen enerji şirketinin iş makinelerini köye getirdiğini belirterek şöyle dedi:

"Halk burada HES istemiyor. Hukuksal süreç bitmemiştir. Şirketin gelişi hukuksuzdur ve biran öncede gitmesini istiyoruz. Burası bizim yaşam alanımız. Tarım ve hayvancılık bu deredeki sular sayesinde yapılıyor. Dere bizim elimizden alınırsa buradaki yaşamımızda biter. Bizi göçe zorluyorlar ama biz mülteci olmak istemiyoruz. Onun için suyumuza ve yaşam alanımıza sahip çıkıyoruz"

Yöre sakinlerinin bölgedeki bekleyişi sürüyor.   CERATTEPE'DE MADEN GERGİNLİĞİ  

Artvin'de Cerattepe Bölgesi'nde Cengiz İnşaat'ın yapacağı maden çalışmalarına engel olmak için direnen vatandaşlara polisin müdahalesinin ardından, destek için gelen Jandarma güçleri de çevrecilere müdahale etmişti. Cerattepe'de yaşanan gerginlik ülke gündemine oturmuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr