Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, cemaate yakın olduğu belirtilen Turgut Özal Üniversitesi’nde katılacağı “Anayasa Çalıştayı”, rektörlük tarafından Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün “provokatif olaylar çıkabileceği” yönündeki uyarısı üzerine iptal edildi.

Dün 13.30’da başlaması gereken etkinliğin başlamasına 1 saat kala Arınç, Twitter hesabından etkinliğin iptal edildiğini duyurdu. Konferansın rektörlüğün “son dakikada aldığı bir karar” ile iptal edildiğini belirten Arınç, “Rektörlük, Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin ‘provokatif olaylar çıkabileceği’ yönündeki ikazlarını iptale gerekçe olarak göstermiştir. Bu gerekçeye ihtimal vermemekle birlikte, alınan karara uymak durumundayım” dedi.

Öğrencilerden özür

Turgut Özal Üniversitesi öğrencilerinden özür dileyen Arınç, “Gerek bugün Turgut Özal Üniversitesi’nde, gerekse daha önce başka üniversitelerde, ‘davet kendilerinden gelmesine rağmen’ yaşanan iptaller hakkında ve diğer konularda yarın (bugün) Twitter üzerinden açıklama yapacağım” dedi.

Öğrenciler de üniversite yönetimini kınayan bir açıklama yaptı. Öğrenciler adına yapılan açıklamada, Arınç’ın Turgut Özal Üniversitesi’nin kurulması için 2007 yılında herkesi açık desteğe çağırarak büyük emek sarf ettiği belirtilerek “Hak ve özgürlüklerin yazık ki unutulduğu bugün, toplumun yapısına aykırı olan bu hareketi işlevselleştiren Turgut Özal Üniversitesi yönetimini esefle kınıyoruz” denildi. Arınç, öğrencilerin metnini sosyal medya hesabından da paylaştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr