Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona, çeyrek final rövanş maçında Atletico Madrid'e konuk oldu. İlk maçı Camp Nou'da 2-1 kazanan Katalan ekibi, rövanşa avantajlı gitti.

Her iki ekibin de dengeli başladığı mücadelede Atletico Madrid, 36. dakikada sağ kanattan Saul Niguez'in sol ayak dışıyla yaptığı mükemmel ortaya altı pasın önünde iyi yükselen Fransız yıldız Griezmann'la 1-0 öne geçti ve Madrid ekibi, soyunma odasına bu skorla önde gitti.

Mücadelenin ikinci yarısında topla daha çok oynayan taraf açık ara farkla Barcelona oldu. Beraberlik için rakibinin üzerinde baskıyı artıran Katalanlar, aradığı golü bir türlü bulamadı. Mücadelenin sonuna dek rakibine gol şansı vermeyen Atletico Madrid, karşılaşmanın son anlarına girilirken 88. dakikada Griezmann'ın penaltı golüyle skoru 2-0'a taşıdı ve rakibinin fişini çekti.

Kalan dakikalarda Barcelona, mücadeleyi uzatmalara taşımak için yüklense de bir türlü topu ağlarla buluşturamadı ve Atletico Madrid, sahadan 2-0 galip ayrılarak Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükselen taraf oldu. Devler Ligi'nin favorilerinden Barcelona ise turnuvaya çeyrek final etabında veda etmiş oldu.

İki ekip, 2013-14 sezonunda da aynı etapta karşılaşmış ve yarı finale yükselen taraf yine Atletico Madrid olmuştu.

Öte yandan 64. dakikada Rakitic'in yerine oyuna giren Arda Turan, eski takımına karşı Calderon'a çıktığı andan itibaren Atletico Madrid taraftarının tepkisiyle karşılaştı. Taraftarlar, Arda'nın her topla buluşmasında ıslıklarla milli oyuncumuza tepki gösterdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr