Futbolun değişken bir oyun olduğunu ve her saniyesinde ne getireceğinin belli olmadığını belirten 29 yaşındaki orta saha, “Her şeye hazır olmak zorundasınız. Her şeye hazır olabilmenin en doğru yeri de antrenmanlardır. Karşılaşacağınız her duruma hazırlanabilmek içindir idmanlar...

Yani gerçekliğe hazırlandığın yerdir. Antrenmanda hızlı olmalısın. Eğer yavaşsan, gereken önemi vermezsen, sahada da yavaşsındır. Bu yüzden hedeflerine ulaşabilmek için hep hızlı olmalı hep en iyiyi vermek zorundasın. Eğer zaten antrenmanı iyi yaparsan sahada da hazır olursun” dedi.

‘BARCELONA’DA HER ZAMAN KAZANMAK ZORUNDASINIZ’

Barcelona’da oynamanın kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Arda Turan, “Yeni sezon benim için güzel başladı” dedi.

Önemli bir parçasıyım. Amacım her zaman tüm kupaları kazanmak. Bunun hayaliyle çalışıyorum. Antrenmanlarıma çıkıyorum ve yaşıyorum” diye konuştu. Katalan devinin büyük hedefleri olduğuna dikkat çeken Arda, “Burası Barcelona. Bu nedenle her zaman kazanmak zorundasınız. Ben de kazanmaya odaklanmış bir takımın parçasıyım artık...

'AİLELER DESTEK OLMALI'

Arda, üst düzey kulüplerde futbol eğitimi veren insanların sokakta ve onlara ulaşamayacak gençlere ulaşmasının çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Milli yıldız, ailelerin çocuklarına destek olmaları gerektiğini belirterek, “Ellerinden tutup bu antrenmanlara götürmeli”

NO ARDA, NO TÜRKİYE

Bu arada Türkiye, Euro 2016 sonrası Fatih Terim’le yaşadığı anlaşmazlık sonrasında kadroya alınmayan Arda Turan’ın oynamadığı maçlarda oldukça zorlanıyor.
Ay-Yıldızlılar, Arda’nın forma giymediği 24 maçta 6 galibiyet alırken, 10 karşılaşmada ise sahadan boynu bükük ayrıldı.

Türkiye, son olarak Arda’nın yer almadığı Hırvatistan, Ukrayna maçlarından 1 puanla ayrılmış, İzlanda’ya da 2-0 kaybetmişti.

ARDA'NIN OYNAMADIĞI SON 7 KARŞILAŞMA

Hırvatistan-Türkiye: 1-1 Türkiye-Ukrayna: 2-2 İzlanda-Türkiye: 2-0 Hollanda-Türkiye: 1-1 İngiltere-Türkiye: 2-1 Türkiye-Rusya: 0-0 Macaristan-Türkiye: 3-1

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr