Lapseki Şoförler Odası Başkanı İbrahim Ergin, 1 Aralık Perşembe günü yürürlüğe girecek olan ticari araçlara kış lastiği uygulaması öncesi sürücüleri hazırlıklı olmaları noktasında uyardı. Ergin, ticari araç sürücülerine yönelik uyarısında, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yürürlüğe giren ‘Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkındaki Yönetmelik’ gereği, kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyeceğini bildirdi.

Uygulamanın 1 Aralık 2016 tarihinde başlayacağını yineleyen Ergin, yönetmelikteki esaslara uymayarak lastiklerini değiştirmeyen araç sürücülerine 602 lira idari para cezası verileceğin altını çizdi. Uygulama 1 Aralık 2016 tarihinde başlayarak 1 Nisan 2017'de sona erecek.

Köy yollarında jandarma kontrol yapacak

Lapseki ilçesine bağlı köy yollarında Çanakkale jandarma Trafik Timleri tarafından denetimler yapılacak. Edinilen bilgiye göre yolcu ve eşya taşımacılığı yapan araçların her yıl 1 Aralık 2016 - 1 Nisan 2017 tarihleri arasında zorunlu kış lastiği kullanması gerektiğinden Çanakkale - (Çan) Balıkesir Devlet Kara Yolunda Jandarma Trafik Timleri kış lastiği denetimler yapacak. Ticari araçlar ve taşımalı eğitim yapan servis şoförleri Jandarma Timleri tarafından mercek altına alınacak.

Kış lastiği takmamanın cezası 571 lira

Kurala uymayan araçların işletmecilerine 571 lira olarak uygulanan ceza, yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2017 itibarıyla 602 liraya çıkacak. Kış lastiği takmadıkları için 1 Aralık 2015-1 Nisan 2016 tarihlerinde şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan 535 ticari araç sahibine toplam 284 bin 113 lira ceza uygulandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr