Geçtiğimiz günlerde bir kullanıcı verilerinin FBI tarafından Apple‘a sorgulanmasıyla beraber büyük bir savaşta ortaya çıkmak üzereydi. Kullanıcının verilerinin ve diğer tüm bilgilerinin Apple tarafından FBI’a verilemeyeceğini bildiren Apple yetkilileri kesin ve net tavrıyla da büyük şirket olmanın avantajlarından bahsetmektelerdi.
FBI gibi bir kolluk örgütünün mobil cihazın kilit bilgilerini kıramaması akıllara bir reklam politikasını getirse de içinde bulunduğumuz an itibariyle de bu savaş sürmeye devam ediyor. FBI tarafından kullanıcının bilgilerinin Apple yönetiminde olduğuna dair gelen bir yorumla beraber, Apple şunları söyledi:


” Apple, güvenlik konusunda oldukça hassas bir isimdir. Kullanıcıların uygulama, banka ve hesap bilgileri, ziyaretleri ve diğer tüm ödeme adımlarında Apple ile olan bağlantısı kesilerek özelleştirilir. Yani bu işlemler sırasında Apple tarafında kaydedilen hiç veri yoktur.”
Güvenlik konusunda hassasiyeti zaten bilinen Apple, yine FBI için yeterli cevabı veremedi. Apple ve FBI arasındaki diyaloğun devamı ise şu şekilde:
” Kullanıcı bilgilerine erişilebilmesi için, daha öncesinde kullanıcı tarafından bir yedekleme işleminin herhangi bir portal üzerinden aktif edilmiş olması gerekmektedir. Bu portallar üzerinden birisine kullanıcı tarafından yedekleme aktif edilmiş ise, güvenli bir şekilde buralardan bilgiler elde edilebilir. Ancak bu bilgiler içerisinde kişisel bilgiler ve finansal içerikli bilgiler yer alıyorsa, onları iletemeyiz.”
Apple ve FBI arasındaki savaş uzunca bir süre devam edecek, bilgilerinin erişimi ile alakalı da gündemi hayli meşgul edecek gibi duruyor.

Google Fotoğraflar Android İçin Güncelleme Hazırlığında!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr