İstanbul'da düzenlenen Futbol Zirvesi'ne katılan Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, zirvenin Türk futbolu için tarihi bir gün olduğunu belirterek, "Antalyaspor'un da içinde bulunduğu Kulüpler Birliği'nde böyle bir güne tanıklık etmek bizim için çok önemli. Yıllardır düşünülen, konuşulan ama bir türlü hayata geçmeyen ya da bu projenin hayata geçmesini işlerine gelmeyenlerin engellemelerine rağmen inşallah mayıs ayında yapılacak kanun değişikliği ile Kulüpler Birliği kendi şirketini kuracak" dedi.

"ŞAMPİYON OLAN TAKIMLARIN YAPTIKLARI HOVARDALIKLARI YAPMAYACAĞIZ"
Futbol Zirvesi'nde konuşulan yeni yayın sistemi ve elde edilecek gelir hakkında da açıklamalarda bulunan Gültekin Gencer, "Hepimizin de burada dinlediği gibi Türk futboluna gelecek olan bu yeni sistemin dünyadaki örnekleri son derece iyi bir şekilde çalışıyor. Tabii bu çalışmayla gelirlerimizin artması ile şu zamana kadar Türkiye'de şampiyon olmuş takımların yaptığı hovardalıkları yapmadan, ayaklarımızın üstüne basan bir takım olarak biz de süreklilik sağlayan bir Antalya olacağız. Hedefimiz sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da söz sahibi olan bir Antalyaspor yaratmak" şeklinde konuştu.

"ETO'O NUN BU KADAR DÜNYA YILDIZI OLDUĞUNU BİLMİYORDUK"
Antalyaspor'un sezon başında kadrosuna kattığı Eto'o ile ilgili görüşlerini aktaran Başkan Gencer, "Samuel Eto'o bizim yaptığımız bir proje transferiydi. Proje transferi sportif bir başarıya da dönüştü. Eto'o yu proje transferi yaparken dahi biz Eto'o'nun bu kadar dünya yıldızı olduğunu bilmiyorduk. Bize geldikten sonra baktık ki FIFA'nın tek yüzü oldu. Dünya Kupası grup kura çekimini Eto'o yapıyor. FIFA Yılın 11'ine ödül veriyor. Böyle bir yıldız getirdik. Bugün Antalyaspor herkes tarafından bilinen bir takım haline geldi, dünya yıldızları bile Eto'o sayesinde Antalyaspor'u biliyor. Biz de böyle bir tanıtım yüzünü oluşturduğumuz için çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

"2 SENE ÖNCE BAŞKAN OLDUĞUM DÖNEM MAÇLARA ORTALAMA 1250 KİŞİ GELİYORDU"
Antalyaspor'un gelecek transferleri için ise Başkan Gencer, "Antalyaspor'un bundan sonraki transferleri düşük maliyetli yıldız isimleri getirmek olacak, ama tabii bunu şehrin de istemesi lazım. Fenerbahçe ile oynadığımız kupa maçında 10 bin seyirci vardı. Ben 2 sene önce takıma başkan olduğum dönem Antalyaspor maçlarına ortalama 1250 kişi geliyordu. Şu an kupa maçını bile 10 bin kişi seyrediyorsa, ciddi bir aşama kaydetmişiz" diye konuştu.

"PARAŞÜT SİSTEMİ ÜLKE FUTBOLUNU KURTARIR"
Avrupa'nın önemli liglerinde geçerli olan "paraşüt" sisteminin Türkiye Ligleri'nde de uygulanması gerektiğini belirten Gültekin Gencer, "Ligimizde şampiyon olan takımlar bu mevcut yapı ile en çok para alan takımlar oluyor, ama bakıyoruz en çok parayı onlar alsa bile en çok borcu olan takımlar da bu kulüpler. Paraşüt sistemi dediğimiz sitemi futbolumuza getirebilirsek, ki bunu ben PTT 1.Lig'inde olduğumuz dönem önerdim Sayın Federasyon Başkan'ımıza. Futbolumuzda gelişme olur ve Süper Lig'den düşen takımlar batmaz. Bence Türk futbolunun kurtuluşu için bu sistem şart" diyerek sözlerini bitirdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr