CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in annesi ve babasının İstanbul Bahçelievler’de yaşadığı evin önüne öğlen saatlerinde gelen bir motosiklet üzerindeki 2 kişi tarafından ateş açıldı. Kuru sıkı tabancayla üç el ateş eden saldırganlar, olay yerinden kaçtı. Eren Erdem, saldırının giriş katta oturan annesi ve babasının evinin penceresi önünde gerçekleştiğini, emniyet güçlerinin konuyla ilgilendiğini söyledi.

“Saldırı bizde bir şüphe yarattı”

Erdem, annesi ve babasınının oturduğu sokağın işlek olmayan bir sokak olduğunu, herhangi bir asker uğurlaması ve maçın olmamasına rağmen böyle bir olayın düşündürücü olduğunu belirterek, “Bu saldırının tam da evin önünde olması bizde bir şüphe yarattı. Neyi hedeflediğini, neyi amaçladığını bilmiyoruz. Bizi hedefleyip hedeflemediğini saldırganlar yakalandığında anlayabiliriz. Motorsiklet aranıyor. Kimi ve neyi hedeflediklerini öğreneceğiz” diye konuştu.

“Dil ve üslüb gerilimin temel nedenidir”

Toplumdaki ve siyasetteki kutuplaşmanın herkesi hedef haline getirdiğini kaydeden Erdem, “Siyasetin dili ve üslübü yaşadığımız gerilimin temel nedenidir. Bir kişinin Türkiye’yi germesi sonucu toplum da geriliyor ve bazı kişiler kendine pay çıkarabiliyor. Bizler siyasette sükunetin hakim olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

TBMM’de AKP Meclis Grubu ile CHP Meclis grubu da konu üzerine görüşme yaptı.
Genel Kurul’da partisinin grup önerisi görüşülürken söz alan CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya da “İstanbul Milletvekilimiz Sayın Eren Erdem’in annesinin evinin önünde tabancayla kurşun atılmıştır. Burası muz cumhuriyeti değildir. Onun için buradan yetkilileri bir kez daha uyarıyorum. Ve kim yaptıysa bir an önce açığa çıkartılmasını talep ediyorum. Erdem Erdem ve ailesine yapılanlar kabul edilemez” diye konuştu.

CHP'Lİ VEKİLLER TEPKİ GÖSTERDİ:

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr