Merkez Osmangazi İlçesi Elmasbahçeler Mahallesi Baş Sokak’ta geçen ocak ayında uzun süredir şizofreni tedavisi gören Selçuk Bakıryapan, birlikte yaşadığı annesi Mazez Bakıryapan’ı 243 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Kendisini de bıçakla yaralayan Bakıryapan, ihbar üzerine eve gelen polislere kapıyı açmadı. Bunun üzerine polis, 112 ve itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine gelen merdivenli itfaiye aracıyla birinci kattaki evin balkon camını açarak içeri girmeye çalışan ekipler, Bakıryapan'ı ikna edemedi. Bunun üzerine biber gazıyla içeriye giren ekipler Selçuk Bakıryapan'ı etkisiz hale getirdi. Mahkemeye çıkartılan Selçuk Bakıryapan tutuklandı.

ABLASI ÖNCE İNANMAMIŞ

Selçuk Bakıryapan hakkında, 'Yakın Akrabayı Öldürmek' suçundan Bursa 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Selçuk Bakıryapan'ın, daha önce yapılan duruşmasında müşteki olarak dinlenen ablası Saniye Durmaz, kardeşinin o gece kendisini cep telefonu ile arayıp annesini öldürdüğünü söylediğini, ancak dengesiz konuşması ve tavırları nedeniyle inanmadığını belirterek şöyle dedi:

"Selçuk daha sonra bir kez daha aradı. Cinayeti işlediğini tekrarlayıp, 'Annemi tuzlayayım mı? Kokacak. Jandarma, polis ve ambulans çağır' dedi. 'Gerçekten yaptın mı?' diye sordum. Bana, 'Yaptım, kendimi de bıçakladım. Kan içerisindeyim' yanıtını verdi. Eve gidince gerçeği gördüm ve polise haber verdim. Ondan şikayetçiyim."

AKIL HASTALIĞI TEDAVİSİ GÖRECEK

Mahkeme kararı ile İstanbul Adli Tıp Kurulu'nda, akli dengesinin yerinde olup olmadığı araştırılan Selçuk Bakıryapan'ın yargılanmasına devam edildi. Karar aşamasına gelen duruşmada Selçuk Bakıryapan hakkında, Adli Tıp Kurumu Gözlem Dairesi'nin, sanığın akıl hastası olduğunu içeren raporunu okudu. Mahkeme heyeti akıl hastası olması nedeniyle ceza verilmesine yer olmadığını kararlaştırdığı Bakıryapan'ın, tutuklu olarak yüksek güvenlikli bir sağlık kuruluşunda tedavi edilmesini karara bağladı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr