Annesi Ayşe Bilir, 14 Kasım 2014'te tedavi için götürüldüğü Karşıyaka Devlet Hastanesi Acil Servisi'nden kayboldu. Babası Remzi Bilir, bu olaydan bir süre sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Kardeşi Murat Harun Bilir ise anne ve babasının ölümünden sonra bileklerini keserek hayatına son verdi. Annesinin acil serviste kaybolmasından sonra tüm aile bireylerini kaybeden ve hayatı alt üst olan Pınar Bilir'in tek isteği annesinin bulunması.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaşayan Pınar Bilir'in yaşadıkları film senaryosu gibi. Pınar Bilir'in yaşadığı sıkıntılı süreç, 14 Kasım 2014'te başladı. Pınar Bilir'in, psikolojik tedavi gördüğü belirtilen 70 yaşındaki annesi Ayşe Bilir öğlen saatlerinde rahatsızlandı. Ayşe Bilir, eve gelen ambulans tarafından, refakatçi alınmadan Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ambulans görevlileri tarafından Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin acil servisine bırakılan Ayşe Bilir, tedavisi sırasında dışarı çıkıp kayboldu. O tarihten sonra gerek polisin, gerekse ailenin aramalarına rağmen Ayşe Bilir'den bir daha haber alınamadı.

TÜM ÇALIŞMALARA RAĞMEN BULUNAMADI

Hemen arkasından hastaneye gelen Remzi Bilir ile yakınları, acil servise girip eşini sorduğu anda, Ayşe Bilir'in kaybolduğu ortaya çıktı. İlk olarak hastane çevresinde arama yapan yakınlarının çabaları sonuçsuz kaldı. Bu arada, kızı Pınar Bilir ve babası Remzi Bilir başta olmak üzere tüm yakınları da kent genelinde yaşlı kadın için bir iz bulmaya çalıştı. Günler süren araştırmaların ardından Ayşe Bilir'in iki yeni güvenlik kamerası görüntüsü elde edildi. Pınar Bilir ve yakınlarının tek tek dolaştığı Çiğli'deki iki iş yerinden elde edilen görüntülerde, Ayşe Bilir'in o bölgeden geçtiği saptandı. Anadolu Caddesi üzerinden yürüyen Ayşe Bilir'in, ilk görüntüsünün kaybolduktan 2 saat 12 dakika sonra, yani saat 17.16'da kaydedildiği ortaya çıktı. Bulunan ikinci görüntüde ise Bilir'in, kaybolduktan 2 saat 41 dakika sonra, 17.45'te kamera tarafından kaydedildiği tespit edildi. Ayşe Bilir, asker, polis ve ailesinin tüm arama çalışmalarına rağmen bulunamadı.

EŞİ KALP KRİZİ GEÇİREREK ÖLDÜ

Ayşe Bilir'in kaybolması üzerine eşi Remzi Bilir ve çocukları Pınar ve Murat Bilir zor günler geçirdi. Bu sırada Ayşe Bilir'in kaybolmasından 10 ay sonra eşi Remzi Bilir kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

KARDEŞİ DE ÖLDÜ

Üst üste önce annesi kaybolan, ardından babası kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Pınar Bilir'in, son olarak şizofren tedavisi gören kardeşi Murat Bilir, önce ilaçlarını azalttı ardından da 30 Ekim 2015'te bileklerini keserek hayatına son verdi.

PINAR BİLİR: ANNEMİ İSTİYORUM

Kısa bir süre içinde annesi kaybolan, babası vefat eden ve kardeşi intihar eden Pınar Bilir, “14 Kasım 2014'te annemi acil servise kaldırdılar. Yaklaşık 10-15 dakika sonra annem kaçarak ayrıldı ve hala bulunamadı. Onun arkasından 10 Temmuz 2015'te babam vefat etti, en sonunda 30 Ekim'de abim vefat etti. Hepsi üst üste geldi. Babam rahatsızdı zaten ama abim farklıydı, beklemiyorduk. Şizofren hastasıydı ve annemde bulunamadığı için o da abimi kaosa sürükledi. Annemle ilgili hiçbir gelişme yok. Yetkililer sadece bulununca biz size haber vereceğiz diyor. İlk bir ay haberlere çıkınca ilgilenildi. Ondan sonra hiç kimse ilgilenmedi. Yaşamaya çalışıyoruz. Bir sene içinde ben üç kişiyi kaybettim ailemden. Hepsi annemin kaybolmasıyla başladı zaten. Ailede tek ben kaldım. Annemi istiyorum ben, başka Bir şey istemiyorum. Bir seneyi geçti. Sırf annemin kaybolması nedeniyle ben babamla abimi kaybettim" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr