1875-77 yılları arasında yayımlanmış olan 'Anna Karenina' müzikali, özgün bir müzik ve yeni bir librettoyla, Ekim ayında Moskova Operetta tiyatrosunda seyirciyle buluşacak. Müzikalin yapımcıları, Tolstoy'un dev romanını iki saatlik bir gösteriye sığdırmanın çok zor olduğunu, ama yine de metnin esasına sadık kalacaklarını belirtiyorlar.

“Anna Karenina”, daha önce hem sahneye hem de beyazperdeye pek çok kez uyarlanmıştı. Tolstoy'un romanının 1935 yılındaki sinema uyarlamasında Anna Karenina'yı Greta Garbo canlandırmıştı. 2012 yılındaki uyarlamada ise senaryoyu ünlü tiyatro yazarı Tom Stoppard kaleme almış, başrolü de Keira Knightley üstlenmişti.

Geçen yıl Fyodor Dostoyevski'nin “Suç ve Ceza” adlı romanının müzikalinin sahnelendiği Operetta tiyatrosunun “Anna Karenina” müzikalinde özellikle romanın ünlü sahnesinin nasıl sergileneceği merak ediliyor. Yapımcılar, Anna Karenina'nın kendini trenin altına atarak intihar ettiği sahnenin ayrıntılarıyla ilgili bilgi vermekten kaçınsalar da, “Müzikal de romandaki gibi sona erecek. Bir tren olacak. Çok duygusal ve teatral bir son hazırladık” diyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr