Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan anayasa değişikliği referandumuna ilişkin kendisine gelen anket sonuçlarında önde çıkan “hayır” sonucunu yalanlamayarak, “Şu anda sağlıklı bir anket döneminde değiliz. Bazı anketler gelmiyor dersem o da yalan olur ama asıl anketlerin bize akışı araziye çıkışla beraber daha da yoğunlaşacaktır. Şu anda ben halkımızın cumhurbaşkanlığı sistemini tam olarak anlama dönemine geldiğine ihtimal vermiyorum. Bunu tam olarak anlatmamız lazım” dedi.

Erdoğan, Körfez ülkelerine yapacağı ziyaret öncesinde Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin 16 Nisan’daki referanduma ilişkin yapılan anket sonuçlarını sorması üzerine Erdoğan, “Şu anda tabii sağlıklı bir anket döneminde değiliz. Tabii ki anketler de geliyor ama asıl anketlerin bize akışı araziye çıkışla beraber daha da yoğunlaşacaktır. Şu anda ben halkımızın henüz Cumhurbaşkanlığı sistemini tam olarak anlama konumuna geldiğine ihtimal vermiyorum. Çünkü bunu halkımıza iyice anlatmamız lazım. Yazılı birçok broşürler falan halkımıza ulaştırılmaya çalışılıyor. Ben bu konuda halkımızın hassasiyetine inanıyorum” yanıtını verdi.

15 Temmuz’a bağladı

Terör örgütlerinin referandumda “hayır” oyu vereceğini ve onun için “Evet” denilmesi gerektiğini savunan Erdoğan, “Bir tarafta bu ülkeyi bölmeye parçalamaya çalışan bir terör örgütü var. Bölücü terör örgütü ne diyor? Hayır diyor. Dolayısı ile şu anda Kandil’de olanlarla beraber hareket edenler ne diyor? Hepsi birden hayır diyor. Öyleyse benim milletim o Kandil’dekilerle beraber hareket etmeyecektir. Ve onlara da 16 Nisan’da ben inanıyorum ki evet demek suretiyle gereken cevabı verecektir. Çünkü 16 Nisan aynı zamanda 15 Temmuz’un bir cevabı olacaktır. 15 Temmuz’a önemli bir çıkış olacaktır. ‘Hayır’ diyenlerin konumu aslında 15 Temmuz’un bir yerde de yanında yer almaktır. Bunu kimse sağa, sola çekmesin” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr