KARS: Kars’ta sabahın erken saatlerinde, darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 3. sınıf emniyet müdürünün de aralarında bulunduğu 7 polis gözaltına alındı.

ORDU: Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada Ordu İl Emniyet Müdürlüğü’nde çeşitli birimlerde görev yapan 6’sı 4. sınıf, 4’ü 3. sınıf 10 rütbeli polis FETÖ/PDY darbe girişimi soruşturması ve silahlı terör örgütü yapılanması mensubu olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

ŞANLIURFA: İstanbul ve Ankara’da bir grup asker tarafından yapılan darbe girişiminin ardından Şanlıurfa'da başlatılan soruşturma kapsamında operasyonlar başlatıldı. Bu kapsamda 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan ve Hilvan İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Üsteğmen Timur Deniz'in de aralarında bulunduğu çok sayıda asker ve polis gözaltına alındı. Son gözaltıyla birlikte sayı 68'e yükseldi. Gözaltına alınanlardan 41’inin asker ve 27’sinin de polis olduğu öğrenildi.

AKSARAY: Aksaray’da ‘Fetullahçı Terör Örgütü’ne yardım ve yataklık, suçu ve suçluyu övme’ suçundan 1’i emniyet müdürü 2 polis gözaltına alındı.

ERZURUM: Erzurum’da FETÖ terör örgütü mensubu olduğu belirtilen 15’i amir 79 polis gözaltına alındı.Erzurum Valiliği’nce yapılan açıklamada, 79 polisin gözaltına alındığı ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

BATMAN: Darbe girişimi soruşturması kapsamında Batman'da 42 polis görevden uzaklaştırıldı. Alınan bilgiye göre, darbe girişimi soruşturması kapsamında Batman Emniyet Müdürlüğü’nde isimleri geçen 42 komiser, başkomiser ve polis memuru açığa alındı. Açığa alınan polislerle ilgili incelemenin başlatıldığı belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr