Psikoloji Bölümü'nden yapılan açıklamada, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde KHK protesto ve boykotlarının sürdüğü belirtildi. Psikioloji Bölümü'nden yapılan açıklama şöyle: 

Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde KHK Tasfiyeleri ile Yaratılan Tahribatın Bilançosu :

1 Eylül 2016 tarihinde yayımlanan 672 sayılı KHK ile Sosyoloji bölümü Araş. Gör. Esra Dabağcı, 6 Ocak 2017 tarihinde yayımlanan 679 sayılı KHK ile Tiyatro bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Süreyya Karacabey ve son olarak 7 Şubat 2017 tarihinde yayımlanan 686 sayılı KHK ile Sosyoloji bölümü Araş. Gör. Güneş Gümüş, Doç. Dr. Mustafa Kemal Coşkun, Doç. Dr. Levent Ünsaldı, Tiyatro bölümü Araş. Gör. Şamil Kürşat Yılmaz, Araş. Gör. Misket Elif Çongur, Araş. Gör. Ceren Özcan, Prof. Dr. Banu Beliz Altan, Prof. Dr. Tülin Sağlam, Prof. Dr. Nezihe Selda Öndül, Psikoloji Bölümü Araş. Gör. Merve Fidan, Araş. Gör. Ercan Şen, Doç. Dr. Binnaz Banu Yılmaz, İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Fahri Öz, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümü öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Fatma Devrim Kılıçer ve Fransız Dili ve Edebiyatı bölümü Araş. Gör. Ömer Ulusoy görevlerinden ihraç edilmişlerdir.

Toplam 66 ders hocasız, 38 lisans ve 89 lisansüstü tez danışmansız kalmıştır.
Doç. Dr. Mustafa Kemal Coşkun’un bu yıl sosyoloji bölümünde lisans düzeyinde veremeyeceği dersler; Klasik Sosyoloji Kuramları, Dünyada Toplumsal Dönüşümler, Siyaset Sosyolojisi, Türkiye’de Toplumsal Değişimler, Türkiye’nin Toplumsal Yapısı, Sosyal Bilimler Metodolojisi ve fakülte genelinde tüm öğrencilerin katılımına açık olan Genel Sosyoloji ve Sosyal Kurumlar dersleridir. Lisansüstü düzeyde ise Siyasal Metinler I, Siyasal Metinler II, Marksizm ve Kültürel Çalışmalar dersleri açılamayacaktır. Kendisi tarafından yürütülen 10 lisans ve 16 lisansüstü tez de danışmansız kalmıştır. Yine Sosyoloji bölümünde Doç. Dr. Levent Ünsaldı’nın veremeyeceği dersler; Çağdaş Sosyoloji Kuramları I, Çağdaş Sosyoloji Kuramları II, Akademik Yazma ve Etik, Bilgi Sosyolojisi, Sosyoloji Tarihi ve fakülte geneli için açılan Sosyoloji Tarihi dersleridir. Lisansüstü düzeyde veremeyecekleri; Ordu ve Siyaset Tartışmaları, Sosyolojide Epistemolojik ve Metodolojik Sorunlar ve Bilim Sosyolojisi’dir. Danışmanı olduğu 8 lisans ve 16 lisansüstü tezini yürütemeyecektir.

Tiyatro bölümünde ihraç edilen öğretim elemanları tarafından bu yıl lisans düzeyinde verilemeyecek olan dersler; Türk Tiyatrosu Tarihi II, Tiyatro Tarihi ve Teorisi II, Dramaturgiye Giriş II, Dramatik Yazarlık II, Tiyatro Tarihi ve Teorisi IV, Dramaturgi II, Türk Tiyatrosu Tarihi IV, Oyun İncelemesi II, Araştırma Yöntemleri II, Kültür Sanat ve Edebiyat III, Rejide Çağdaş Yaklaşımlar II, Gösterimlerin Çözümlenmesi II, Oyun İncelemesi IV, Oyun Yazımı IV, Çocuk Tiyatrosu II, Eğitimde Drama II, Türk Sineması II, Türk Tiyatrosundan Metinler, Kültür Sanat ve Edebiyat V, Ortak Yapım: Dramaturgi IV, Metin Okumaları ve Sahne Metni II; lisansüstü düzeyde, Oyun Dramaturgisi, Tiyatro Kavramları, Çocuk Tiyatrosu, Türk Tiyatrosu Araştırmaları, Tiyatroda Yeni Eğilimler, Dramatik Teoriler, Dramaturgi Uygulamaları, Tiyatro Antropolojisi, Türk Tiyatrosu Araştırmaları, Tiyatro Araştırmaları, Metinsel Dönüşümler ve Sahnesel Dönüşümler’ dir ve danışmansız kalan tez öğrencisi sayısı 50’dir.
Psikoloji bölümünde görevli öğretim üyesi Doç. Dr. Binnaz Banu Yılmaz bu yıl lisans düzeyinde Psikoloji Tarihi, Psikopatoloji, Psikolojide Etik İlkeler ve Travma Psikolojisi; lisansüstünde Bilişsel Davranışçı Terapi Yaklaşımları, Aile Tedavi Yaklaşımları, Bilişsel Davranışçı Süpervizyonu ve Travma Psikolojisi derslerini veremeyecektir. Ayrıca 5 lisans, 12 lisansüstü olmak üzere yürüttüğü 17 tez danışmansız kalmıştır.

Doç. Dr. Fahri Öz’ün bu sene lisans düzeyinde açamayacağı dersler; Şiir İncelemesi, İngiliz Şiiri ve Düzyası, İngiliz Kültür İncelemeleri; lisansüstü düzeyde Şiirsel Türler ve 1950 Sonrası İngiliz Şiiri olup lisans düzeyinde 10, lisansüstü düzeyde 7 öğrencisinin tez danışmanlığını yürütemeyecektir.
Aynı zamanda Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı olan Yard. Doç. Fatma Devrim Kılıçer’in ihracı ile bölümde öğretim üyesi kalmamıştır. Bu yıl kendisi tarafından lisans düzeyinde; Çağdaş Amerikan Şiiri, Ana Hatlarıyla Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, Çeviri III, Çağdaş Amerikan Tiyatrosu, Çağdaş Amerikan Şiiri, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, Çeviri IV; doktora düzeyinde Toplumsal Kuramlar ve Edebiyat dersleri verilemeyecektir. 10 adet lisans tezi danışmansız kalmıştır.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr