Adana’da sivil toplum kuruluşlarının Ankara’da 37 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı olayını protesto etmek için düzenlediği yürüyüşe katılan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ve bazı sendika başkanlarının da aralarında bulunduğu 15 kişi, polisin gazlı müdahalesinden etkilenerek hastanelik oldu.

Sözcü'nün haberine göre, Adana Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de aralarında bulunduğu grup, Ankara’daki terör olaylarını protesto etmek amacıyla Atatürk Parkı’na yürümek istedi.

Burada önlem alan polis, yürüyüşe izin vermezken gazlı müdahalede bulundu. Müdahale sırasında CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, BTS Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan. TMMOB İKK Sekreteri Hasan Emir Kavi, Eğitim Sen Şube Hukuk Sekreteri Mehmet Akarsubaşı, PSAK Adana Şube Sekreteri Ethem Yıldırım, Adana Barosu avukatlarından Sebahattin Demir ile 7 kişi, sıkılan gazdan etkilenerek hastanelik oldu.



Milletvekili Özdiş ve Baro Başkanı Çıtırık ile diğer yaralananlar hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Bu arada polisin bazı kişileri gözaltına aldığı bildirildi. CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, polisin tedavi sonrası yaptığı açıklamada ‘’Terörü protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşe katıldık.

Demokratik bir hakkın kullanılmasına tahammül gösterilmemiştir. Ben ve birçok arkadaşımız polisin gazına maruz kaldık. Gençlerimiz yaşamını yitirirken bunun hiç bir kıymeti harbiyesi yok. Yılmayacağız, ülkemize, barış, demokrasi, huzur gelinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz” ifadeleri kullandı.

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık da siyasi iktidarın muhalif seslere tahammül edemediğini belirterek, Adana Valisi ve Emniyet Müdürü’nü istifaya davet etti. CHP’li milletvekilleri İbrahim Özdiş, Zülfikar İnönü Tümer, Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenledikleri toplantıda gazlı müdahaleye tepki gösterdi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr