ABD

* New York Times: Bir zamanlar Ortadoğu’da şiddetin yayılmasından sorumlu tutulan Türkiye şimdi kendi şiddet girdabında.

* Washington Post: Hem ülkenin doğusunda Kürtlerle hem de Suriye’de IŞİD’le savaşan Türkiye’nin şiddetin yükselmesiyle cesareti kırıldı.

* Wall Street Journal: Ölümcül saldırılar iki kıtada korku yayıyor.

BRİTANYA

* The Independent: Suriye ile sınır olan Türkiye’deki saldırılar korkutuyor. Türkiye giderek daha tehlikeli bir şekilde istikrarsızlaşıyor.

* The Guardian: Türkiye’de otoriteler görüntülere yasak koydu. Son 19 aydır Türkiye’de gerçekleştirilen terör olaylarının çoğunu İŞID üstlendi.

* Daily Telegraph: Bu son saldırı ülkenin güneydoğusundaki şiddetin daha fazla kaosa yol açacağı yönündeki korkuları arttırdı.

* Times: ABD Büyükelçiliği Cuma günü terörist saldırı olabileceği konusunda Amerikan vatandaşlarını bilgilendirmişti. Saldırının düzenlendiği Kızılay’daki Güvenpark, Bahçelievler’den sadece birkaç kilometre uzakta.

* Financial Times: Son saldırı, Türkiye’nin güvenlik birimlerinin son dönemde olmadığı kadar üst düzeyde tehditlerle mücadele etmek zorunda kaldığını anımsatır nitelikte. Atlantik Konseyi’nden Türkiye uzmanı Aaron Stein: “Tüm bu şebekeler son derece köklüler. Onların kökünü kazımak çok zaman alacak.”

ALMANYA

* Bild: Ankara’nın kalbinde dört haftadan kısa bir sürede ikinci kez bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıdan sonra sosyal medya platformlara erişim engellendi.

* Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ): Saldırı 2013 yılında hükümet karşıtı eylemlerin gerçekleştiği Kızılay Meydanı’nda meydana gelmesi dikkat çekici.

* Süddeutsche Zeitung: Bu kentte acının sınır haddi nerede? Ankara’nın huzuru hak eden bir kent.

İTALYA

* Il Sole 24 Ore: Türkiye’deki saldırılarda her zaman kesin olan bir şey var: Neredeyse hiçbir zaman gerçek suçluların kim olduğu anlaşılmıyor. Türkiye çözülmemiş bir ulusal sorunun bedellerini ödüyor.

FRANSA

* AFP: Aşırıcıların başkentin kalbini kanlı bir şekilde tekrar vurabilmiş olması, ülkenin Kürt isyancılar ve IŞİD’den gelen çifte tehditle mücadele etme kabiliyeti ile ilgili soru işaretleri yaratacak.

* Le Monde: Türk devletinin kalbi Ankara’da son altı ayda üçüncü kez intihar saldırısı.

* Le Figaro: Ankara’nın merkezi yeniden ölümcül saldırıyla vuruldu.

İSPANYA

* El Pais: Tamamen siviller hedef alındı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr