Android sürümleri tatlı, şekerleme isimleriyle anılıyor. Ancak yeni sürüm çıkana kadar Google, kısaltmaların açılımını basınla paylaşmıyor. Geçtiğimiz hafta yayınlanan Android N geliştirici önizleme sürümünde ilginç bir detay dikkat çekti. İşte o detay.
Android New York Cheesecake 7.0
Yedinci büyük Android güncellemesi önümüzdeki aylarda Google I/O 2016 etkinliğinde resmi olarak duyurulacak. Android KitKat, Lollipop, Marshmallow gibi isimlendirmelerden sonra şimdi bir tatlı ismi daha kullanılacak. Şimdiye kadar N kısaltması “Nutella” olarak düşünülüyordu ancak Nutella’nın isim hakları başka bir şirkete ait. Dünyanın en büyük çikolata üreticilerinden biri olan Nutella bu isimlendirmeye nasıl bir tepki verecek henüz bilinmiyor. Olası isim hakkı davalarının önüne geçmek için Google, Nutella dışında bir isimlendirme kullanacak.


Android Police isimli popüler haber kaynağının editörleri, AOSP kütüphanesinde yani Android’in kaynak kodları içerisinde bir kısaltmaya dikkat çekti. Bu kısaltma “nyc” şeklinde. “NY” kısaltması zaten New York olarak sıkça kullanılıyor. “C” ise “Ceesecake” olabilir. Yani sıradaki Android sürümü (Android N), Android New York Cheesecake olarak duyurulabilir.
Google’ın yeni isim için çeşitli anketler düzenlediği de biliniyor. “Noodles, Nougat, Napoleon, Nachos” gibi isim seçenekleri bu tarz anketlerde kullanılıyor. Şimdilik Android N hakkındaki en güçlü iddia Nutella ve New York Cheesecake isimleri hakkında.

Eski iPhone’un depolama alanını 128 GB’a çıkarın!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr