Microsoft, geçtiğimiz yıl itibariyle duyurduğu yeni mobil işletim sisteminde masaüstü moduna yer vermişti. Bu özelliği Microsoft Continuum isimli bir adaptör ile kullanmak mümkün. Yani akıllı telefonunuzu bir masaüstü bilgisayara dönüştürebiliyorsunuz. Aynı özellik şimdi Android N için gündemde.
Android N için Masaüstü özelliği nasıl olacak?
Google geçtiğimiz hafta Android N 7.0 sürümünün ilk önizleme versiyonunu geliştiricilere dağıttı. Bu sayede yeni güncellemeyle ilgili ilk bilgiler yavaş yavaş basına sızmaya başladı. Örneğin ekranı bölerek birden fazla uygulamayı çalıştırmak basına yansıyan özelliklerden ilkiydi. Şimdi bir başkası gündemde.


Google’ın Android N için yayınladığı bir dökümanda Masaüstü modundan bazı izler var. İlgili dökümanda “serbest ölçülü pencere” tanımı dikkat çekiyor. Bu tanımlama uygulamaların belirli bir ölçüye bağlı kalmadan her boyuttaki ekranda çalışabileceği anlamına gelebiliyor. Yani Android arayüzü ve uygulamalar, her ekranda uyum sağlayabilecek.
Böyle bir özelliğe yer verilecek olması Android N için Masaüstü modu anlamına gelebilir. Yani Android N işletim sistemine sahip akıllı telefonunuzu uyumlu bir monitöre bağlayıp, klavye ve fare gibi çevre bilimleri kullanarak cihazınızı bir masaüstü bilgisayar gibi kullanabilirsiniz. Henüz Google tarafından bu konu hakkında detaylı bir açıklama yapılmış değil ancak önümüzdeki dönemde detaylar netlik kazanacaktır. Tüm detaylar için Google I/O 2016’yı beklemek gerekiyor.

HTC 10 kamerası oldukça iddialı geliyor!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr