Spor Toto Basketbol Ligi Play-Off Finali'nde Anadolu Efes, Abdi İpekçi'de Fenerbahçe'yi 91-70 yenerek seride durumu 1-1 yaptı.

Abdi İpekçi'deki karşılaşmaya iki takım da hücumda yüksek yüzdeyle başladı. İlk 4 dakikanın skoru 13-13 olarak tabelaya yansıdı. Fenerbahçe'den Udoh'un 11, Anadolu Efes'ten Cedi Osman'ın 3 üçlük isabetle 9 sayıyla oynadığı ilk çeyreği, konuk sarı- lacivertli ekip 29-23 üstün tamamladı.

Ekpe Udoh'un hücumdaki etkinliğini İkinci çeyrekte durdurmayı başaran Anadolu Efes, devreyi 47-46 önde bitirip soyunma odasına gitti.

İlk yarıda Anadolu Efes'te Cedi Osman 11, Heurtel 10, Granger 8 sayıyla oynadı.

İkinci çeyrekte sayı bulamayan Fenerbahçeli Ekpe Udoh, ilk yarıyı 11 sayıyla tamamladı. Antic, Vesely ve Dixon ise bu bölümde 8 sayılık performans sergiledi.

Anadolu Efes ikinci yarıya çok iyi başladı. Evsahibi ekip, ikinci yarıdaki ilk saha içi basketini çeyreğin bitimine 05.30 kala Antic'in üçlüğüyle bulan Fenerbahçe karşısında savunmasını sertleştirdi. Anadolu Efes çeyreğin bitimine 03.20 kala farkı 15 sayıya (67-52) kadar çıkardı.

Lacivert-beyazlılar üçüncü çeyreği 73-59 üstün tamamladı. Karşılaşmanın son çeyreğinde Heurtel'in hücumdaki etkili performansıyla sayılar bulan Anadolu Efes, karşılaşmayı 91-70 kazandı ve seride durumu 1-1'e getirdi.

Anadolu Efes'te 17'şer sayıyla oynayan Thomas Heurtel ve Jayson Granger maçın en skorer isimleri oldu. 16 sayı atan Cedi Osman da galibiyette büyük pay sahibi oldu.

Fenerbahçe'de ise Pero Antic ve Ekpe Udoh 14'er sayı attı.

Serinin üçüncü maçı 7 Haziran Salı günü Ülker Arena'da oynanacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr