Altınordu Futbol Meslek Okulu'nda (AFMO) eğitim gören Murat Aslan, Seydi Kayasoy, İzlem Anıl Balakkız, Alper Kadir Duruk ve Enis Durak, ay-yıldızlı bayrak, Altınordu arması ve futbol topu üzerine yemin ederek profesyonellik süreçlerine start verdiler. Gençler, Başkan Seyit Mehmet Özkan'ın okuduğu metni tekrarlarken, tribündeki aileleri de alkışlarla çocuklarına destek verdiler.

Altınordu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Orhunbilge, Teknik Koordinatörü Zafer Bilgetay, Profesyonel Takım Genel Kaptanı Sedat Gündoğdu, Altınordu FK Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu ve Altınordu FK A Takım Yardımcı Antrenörü Ufuk Kahraman, 5 genç oyuncuya altınlarını taktılar. Törene, Altınordu çatısı altındaki tüm idari ve teknik kadrolar ile AFMO ekipleri, B ve A takım bünyesinde bulunan genç oyuncular katıldı.

"Bu toprakların çocuklarından gerçek profesyonel futbolcular yetiştirmek için yola çıktık" vurgusu yapan Başkan Özkan, "Biz yetişkinler, çocuklarımıza gençlerimize kendilerini geliştirecek fırsatları sunmadık. Ülkemiz bu nedenle yabancı futbolcuların geçim kaynağı oldu. Altınordu olarak mevcut sistemin tersine işleyen yeni bir sistem kurduk. Sürekli, daha iyiye nasıl ulaşabileceğimizin planlarını yapıyor ve çalışıyoruz. Gençlerimize önce İyi Birey, İyi Vatandaş İyi Futbolcu olmayı öğreteceğiz" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr