Almanya’da Selefilere yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldı. “Gerçek Din- Die Wahre Religion” adlı Selefi derneğini hedef alan operasyon, 10 eyalette eş zamanlı başlatıldı. Sabah erken saatlerde başlatılan operasyonda, IŞİD’e destek verdiğinden şüphelenilen söz konusu derneğin yöneticilerine ait 200 dolayında cami, ev, iş yeri ve bürolarda aramalar gerçekleştirildiği öğrenildi.

Şüpheli finansman

“Oku-Lies” kampanyası başlatan derneğin birçok kent merkezinde bugüne kadar 3 milyon adet Kur’an-ı ücretsiz dağıttığı belirtiliyor. Basına yansıyan haberlere göre, güvenlik birimleri dağıtılan Kur’anların finansmanını şüpheli buluyor. Filistin kökenli vaiz İbrahim Ebu Nagie önderliğindeki derneğin silahlı cihadı savunduğu ve IŞİD’e militan topladığından da şüpheleniliyor.

Kapatılan derneğin mallarına el konulacak

2005 yılında kurulan derneğin bugüne kadar “Oku” kampanyasına destek veren 140 dolayında üyesinin Suriye ve Irak’a giderek, IŞİD’e katıldığı değerlendiriliyor. Spiegel Online’ın bildirdiğine göre, “Gerçek Din” adlı Selefi derneğinin kapatılması yönünde 25 Ekim’de karar alındı. Bu sabah başlatılan operasyon çerçevesinde de İçişleri Bakanlığı tarafından dernek kapatıldı. Derneğin mal varlığına el konulması bekleniyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr