Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Almanya Federal Meclisi'ndeki Sol Parti grubunun hükümete verdiği soru önergesine İçişleri Bakanlığı'nın verdiği yanıtta Türkiye'nin 'İslamcı grupların merkezi eylem platformu' olarak nitelendirilmesinin ardından Türkiye-Almanya ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu. Bild am Sonntag gazetesine konuşan bakan, 'NATO üyesi ve mülteci krizinde önemli bir partner olması dolayısıyla Türkiye ile ilişkilerde ihtiyatlı olunması gerektiğini' söyledi.

"Türkiye'deki krizlerin Almanya sokaklarına taşınmasını istemiyorum"

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Almanya Dışişleri Bakanı de Maiziere, 'ortaklarımızla ilişkilerimizi ölçülü yürütmeli ve naif bir tutumdan kaçınmalıyız' diyerek aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Federal hükümetin Almanya'daki Türk vatandaşları dahil tüm vatandaşların sorumluluğunu taşıdığını anlaması gerektiğine dikkat çekti. 

Bakan ayrıca “Türkiye'deki krizlerin Almanya sokaklarına taşınmasını istemiyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'da yapacağı olası konuşmalara dair ise 'özgür bir ülke olarak Erdoğan'ın burada yapacağı konuşmalara katlanmak durumunda ve zorundayız' şeklinde konuştu.

Almanya’ya göre Türkiye ‘İslamcıların eylem platformu’

Türkiye, Almanya'yı da karıştırdı... İki bakanlıktan zıt açıklamalar

'Gizli Türkiye belgesi'nin ardından Merkel'den ilk açıklama: Türkiye ile mutabakat çok önemli

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr