Russia Today’in Die Welt gazetesine dayandırdığı haberine göre radikallerin askeri eğitim almak için kısa dönem askerliğe yazılmayı planladığı istihbaratı üzerine Almanya’nın, asker adayları için yeni güvenlik taramalarını uygulamaya koyacağı, bu taramaların ise Alman askeri istihbarati MAD tarafından gerçekleştirileceği belirtildi.

Buna göre yeni yasa tasarısının Alman hükümeti tarafından gelecek hafta kabul edilmesi bekleniyor. Yasa tasarısına gerekçe olarak bu kişilere ordudaki verilen askeri eğitimin içeriğinin yanısıra yurt içinde ya da dışında saldırı düzenlenmesi tehlikesinin hesaba katılmamasının mümkün olmadığı gösterildi.

20 BİNİ İNCELENECEK

Radikal unsunların ayrıca ordu içinde de şiddet eylemleri düzenleme tehlikesine de dikkat çekildi. Gazeteye bilgi veren askeri yetkililer halen Alman ordusunda görev yapan askerlerden 268’inin aşırı sağcı, 64’ünün radikal İslamcı ve 6’sının ise aşırı solcu oldukları şüphesiyle inceleme altında tutulduğunu kaydetti. Halihazırdaki yasaya göre yalnızca Alman ordusu askerleri güvenlik incelemesine tabi tutuluyor.

Yeni yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte yılda 20 bin yeni güvenlik incelemesi yapılacak. Bunun için askeri istihbarat ve teşkilata 90 yeni istihdam gerekiyor ve güvenlik incelemesi askeri idareye 8.2 milyon euro ek masraf getiriyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr