Fransa Ligue 1 takımlarından Toulouse forması giyen Kaleci Ali Ahamada, ağabeyi ve menajeri ile birlikte Kayseri'ye geldi. Sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçen ve bir soruna rastlanmayan Ali Ahamada’nın Torku Konyaspor ile oynanan lig maçını yöneticiler ile birlikte Karpuazatan Kadir Has Tesisleri’nde izlediği öğrenildi. Tesisleri gezen ve Kayseri hakkında bilgi alan Ali Ahamada’nın bugün resmi sözleşme imzalaması bekleniyor.

Kayserispor Futbol Şubesi sorumlusu Ahmet Yıldız, Fransız file bekçisinin Fransa U-21 milli takım kalesini de koruduğunu belirtirken şöyle dedi:
"Bir süreden beri takip ettiğimiz ve teknik kadromuzunda onay verdiği file bekçisi Ali Ahamada’yı Kayseri’ye getirttik. Acıbadem Kayseri Hastanesi'nde sağlık muayenesinden geçirilecek. Fransız kaleciyle kontrollerinde bir sorun çıkmadığı takdirde 2 yıllık mukaleve imzalayacağız. Forvet hattı için de Slovenya Ligi'nde oynayan bir Brezilyalı oyuncuyla görüşmelerimiz sürüyor."

KUPAYA DEVAM İÇİN RAKİP İNEGÖLSPOR
Öte yandan Kayserispor, Türkiye Kupası (G) Grubu'nda yarın İnegölspor’la karşılaşacak. Sarı kırmızılı takım, İnegölspor’u mağlup edip ya da berabere kalması halinde grubundan Torku Konyaspor’dan ardından çıkan 2'nci takım olarak Fenerbahçe ile eşleşebilecek. Karşılaşmada, cumartesi günü oynanan Torku Konyaspor maçında kırmızı kart gören Mabiala yer alamayacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr